Ministarstvo privrede pokrenulo portal za razvoj biznisa

Novi servis informacija za preduzetnike

PoreziPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

21.3.2022 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Novi servis informacija za preduzetnike Novi servis informacija za preduzetnike
Kako se plaća porez, zapošljavaju radnici ili osnivaju startapi, samo su neke od informacija koje pruža novi Portal preduzetništva koji je pokrenulo MInistarstvo privrede.... Novi servis informacija za preduzetnike

Kako se plaća porez, zapošljavaju radnici ili osnivaju startapi, samo su neke od informacija koje pruža novi Portal preduzetništva koji je pokrenulo MInistarstvo privrede.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović predstavila je novi portal na kome se nalaze svi programi podrške različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, kako bi preduzetnici na jednom mestu imali sve bitne informacije.

„Prepoznali smo dodatne potrebe privrede u vidu edukacije i pružanja podrške u razumevanju regulative koja se odnosi na njihovo poslovanje, kao i novu ciljnu grupu kojoj je potrebno ukazati posebnu pažnju – startape. Iz tog razloga smo, udruženim naporima sa našim partnerima, razvili i dva nova podsajta – Mali biznis informator i Startap portal“ rekla je Obradović Jovanović.

„Podsajt Mali biznis informator na jednostavan način objašnjava kako se plaća porez, zapošljavaju radnici, digitalizuje poslovanje, koriste E usluge i sprovodi inspekcijski nadzor“ naglasila je Obradović Jovanović.

Startap portal predstavlja centralno mesto povezivanja, informisanja i edukacije startapa u svim fazama razvoja i u okviru njega su dostupne informacije o programima podrške, finansiranju i investiranju za ovu ciljnu grupu, kao i pregled organizacija podrške za startap preduzetnike, njihovih programa i događaja, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Na Startap portalu korisnici mogu pronaći bogatu bazu znanja koja pruža odgovore na mnoga administrativna pitanja od važnosti za osnivanje, vođenje i investiranje u startape.

Ministarstvo privrede je pokrenulo Portal preduzetništva 2018. godine sa ciljem da mala, srednja preduzeća i preduzetnici dobiju sve potrebne informacije na jednom mestu.

Na portalu su dostupni podaci o raspoloživim programima podrške (finansijskim i nefinansijskim), kao i o tome šta im je sve potrebno da započnu posao, kako da dođu do podrške za dalji razvoj biznisa, ali i kako da ostvare dobre poslovne rezultate.

  • ZVE84

    21.3.2022 #1 Author

    Bravo! Ovo će biti korisna stvar za sve one koji prvi put kreću u biznis avanturu.

    Odgovori

  • Dragana

    21.3.2022 #2 Author

    Vrlo korisno.

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.3.2022 #3 Author

    Sve na jednom mestu…

    Odgovori

  • NATI29

    21.3.2022 #4 Author

    Konacno su i na ovo mislili da malo olaksaju svim manjim firmama da se bolje upoznaju sa pravima. Samo da budu azurni

    Odgovori

  • Emilija

    22.3.2022 #5 Author

    Sjajno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...