Nezvanični rezultati opštih izbora u BiH

Oboje kandidata za predsednika RS proglasili pobedu, Dodik u prednosti

RegionVesti

3.10.2022 08:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

Oboje kandidata za predsednika RS proglasili pobedu, Dodik u prednosti Oboje kandidata za predsednika RS proglasili pobedu, Dodik u prednosti
Prema nezvaničnim i nepotpunim rezultatima opštih izbora koji su u nedelju održani u Bosni i Hercegovini, za članove predsedništva BiH izabrani su Denis Bećirović... Oboje kandidata za predsednika RS proglasili pobedu, Dodik u prednosti

Prema nezvaničnim i nepotpunim rezultatima opštih izbora koji su u nedelju održani u Bosni i Hercegovini, za članove predsedništva BiH izabrani su Denis Bećirović iz reda bošnjačkog naroda, Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda i Željka Cvijanović iz reda srpskog naroda.

Na izborima za predsednika Republike Srpske oboje kandidata proglasili su pobedu iako je Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u vođstvu sa 52,7 odsto osvojenih glasova, dok je Jelena Trivić, kandidatkinja Partije demokratskog progresa (PDP) dobila 47,3 odsto, prenose agencije.

Predsednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović rekao je da u CIK-u još nemaju dovoljan broj podataka da bi mogli da saopšte ko je, prema preliminarnim rezultatima, izabran za predsednika Republike Srpske.

Dodik je rekao da je stranka SNSD postigla maksimalan i dobar rezultat, navodeći da je nesumnjiva pobeda Željke Cvijanović za srpskog člana Predsedništva BiH. Ona je izjavila da je ubeđena u Dodikovu pobedu na izborima za predsednika Republike Srpske.

„Što se tiče izbora za predsednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke“, rekao je Dodik, ističući da ima nedostižnu prednost, ali da će sačekati potpune podatke pre proglašenja pobede. Prema njegovim rečima, on je osvojio 281.512 glasa, a Trivić 250.562 glasa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...