gosti sve više pronalaze smeštaj mimo tur-operatora

Očekuje se dobra turistička sezona u Crnoj Gori

BiznisRegionTurizamVesti

13.2.2022 12:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Očekuje se dobra turistička sezona u Crnoj Gori Očekuje se dobra turistička sezona u Crnoj Gori
Najave za letnju sezonu su dobre i ukoliko pandemija bude kontrolisana i stabilizovana politička situacija, mogli bi ove godine da se zarade ozbiljni novci... Očekuje se dobra turistička sezona u Crnoj Gori

Najave za letnju sezonu su dobre i ukoliko pandemija bude kontrolisana i stabilizovana politička situacija, mogli bi ove godine da se zarade ozbiljni novci od turizma, saopštio je predsednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović.

Kako prenosi agencija Mina, Radulović je Pobjedi kazao da bi već sada imali goste u hotelima da je „preživeo“ Montenegro Airlines i upozorio da je budžet ove godine „nategnut“ i ukoliko bi turizam podbacio imali bi velike posledice za državu i narod.

On je kazao da za nastupajuću sezonu ima i interesovanja, a i bez toga zna se da će biti odlična sezona, ali treba nekoliko preduslova da se ispuni. Napominje da je prvi i osnovni uslov stabilna situacija kada je korona virus u pitanju i čini se da se ide ka tome.

“U martu ćemo imati dobru epidemiološku situaciju i to je input za sezonu. Osetićemo boljitak, jer ovom narodu, privredi pre svega, treba baš jedna dobra sezona. Treba nam duga sezona, a ne kao prošle godine 45 dana nego barem tri, četiri meseca”, ocenio je Radulović.

On je dodao da tako, sa dobrom situacijom oko korone, idemo u dobrom pravcu i imamo mogućnost da ove godine stvarno zaradimo ozbiljne novce kao država, društvo i privreda.

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja je podsetio da već dve godine turistički poslenici trpe posledice korone i političke nestabilnosti u zemlji. “Sve to ‘udara’ po nama. Ajde da nas puste da ove godine pripremimo sami sezonu, ne treba nam ministarstvo ni niko samo da nas pušte sami da radimo”, tvrdi Radulović.

On je dodao da se čak može program „Evropa sad“ pokazati dobrim, ako ova godina bude uspešna.

“Treba da obezbedimo novac, jer smo svi na izmaku. Država nema privrede, a mi već 20 meseci radimo sa gubitkom. Ne samo mi, celi svet je iscrpljen ekonomski. Koliko je firmi zatvoreno, propalo, a mi kao da živimo u nekom vakuumu”, poručio je Radulović.

On je kazao da se menja sve, pa se, kako ocenjuje, promenio i turizam kao tehnologija poslovanja.

“Sve više imate individualaca koji ne idu preko agencija. Nalaze svoje kanale, puteve, letove i dolaze do svojih destinacija. Ako budemo čekali i radili kao do sada, čekali tur-operatore, pre juna ne bi krenuli u sezonu. Bitna je ta direktna komunikacija sa gostom. Ja već od 16. februara imam pun hotel, fali mi soba. Imamo upita više nego što imamo soba. Nijedan tur-operator tu nije doveo te goste”, naveo je Radulović.

  • FLAME

    13.2.2022 #1 Author

    Uvek je bilo ljudi koji ne idu preko agencija, svašta s tobom Raduloviću. To je MNE 🙂

    Odgovori

  • TATJANA

    13.2.2022 #2 Author

    Meni je uvek i bila bolja ta direktna komunikacija

    Odgovori

  • VERA

    13.2.2022 #3 Author

    Izbeći Agencije kada već postoji sve veća ponuda smeštaja u Crnoj Gori, novih hotela i apartmana.

    Odgovori

    • STRELAC

      16.2.2022 #4 Author

      A iste te agencije koje sad ne valjaju su mu pre korone punile hotel.Pa nisu agencije krive sto nemate ni avio kompaniju.Toliko o turistickoj velesili.

      Odgovori

  • ZVEZDICA01

    14.2.2022 #5 Author

    U Crnu Goru sigurno neću! Toliko neljubazni, bahati… Na svakom koraku gledaju kako da te ‘ošišaju’…

    Odgovori

  • FRUIT04

    14.2.2022 #6 Author

    Spremanje za turisticku sezonu u CG POCINJE 15 JUNA

    Odgovori

  • Milovan94

    15.2.2022 #7 Author

    Ne planiram da idem u Crnu Goru na letovanje tako da me i ne interesuje

    Odgovori

  • MARE

    16.2.2022 #8 Author

    Treba napraviti i zimsku sezonu , more zimi je sablasno i divno , a cetinara za kicenje ima .

    Odgovori

  • JANA

    28.2.2022 #9 Author

    Nisam za letovanje u CG, ipak neke stvari neće nikad popraviti. Svakako im želim dobru i dugu sezonu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...