Izmene u naplati usluga

Od 1. jula plaćanje računa za Infostan uz proviziju

SrbijaVesti

29.6.2023 08:49 Autor: Vladimir Jokanović 11

Od 1. jula plaćanje računa za Infostan uz proviziju Od 1. jula plaćanje računa za Infostan uz proviziju
JKP Infostan obavestio je građane da će od 1. jula plaćati proviziju prilikom uplate računa za Infostan. U obaveštenju korisnicima navodi se da JKP... Od 1. jula plaćanje računa za Infostan uz proviziju

JKP Infostan obavestio je građane da će od 1. jula plaćati proviziju prilikom uplate računa za Infostan. U obaveštenju korisnicima navodi se da JKP Infostan tehnologije počev od 1. jula 2023. godine nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice.

To znači da su građani do sada plaćali račune za Infostan bez provizije, jer je to subvencionisao Grad Beograd, ali da će od 1. jula morati sami da plaćaju tu proviziju na šalteru pošte ili banke, prenosi N1.

„Pružaoci platnih usluga će iste tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom“, rekli su iz Infostana. Bankarska naknada za uplate putem platforme eSanduče će iznositi 50 dinara po transakciji, bez obzira na iznos uplate, navodi se u obaveštenju JKP „Infostan“.

U obaveštenju se ističe da je gradska skupština na sednici 13. aprila izmenila odluku o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji Beograda i da se izmena primenjuje počev od 1. jula 2023. godine. Odluka o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda objavljena je u „Službenom listu grada Beograda“.

Kako su naveli u JKP Infostan za Biznis.rs online plaćanje računa i dalje će biti omogućeno, s tim što će banke korisnicima obračunavati proviziju za tu uslugu.

 • tamara71

  29.6.2023 #1 Author

  Uzas

  Odgovori

 • Dux011

  29.6.2023 #2 Author

  Divno.

  Odgovori

 • Maky

  29.6.2023 #3 Author

  Infostan preteruje sa cenom uslugama, plus provizija… SRAMOTA!!!

  Odgovori

 • DASHA

  29.6.2023 #4 Author

  Opa!

  Odgovori

 • ELLA

  29.6.2023 #5 Author

  Zašto Infostan ne plati proviziju. Sve na krajnjeg korisnika. Neka malo podnesu teret. Ako građani prestanu da plaćaju neće biti provizije

  Odgovori

 • SHALIMAR

  29.6.2023 #6 Author

  Samo da uzme jos para..

  Odgovori

 • DOBRILA

  30.6.2023 #7 Author

  Inače su cene male , pa je trebala i provizija.

  Odgovori

 • gagica

  2.7.2023 #8 Author

  Legalno stavljanje ruke u dzep

  Odgovori

 • NATI

  2.7.2023 #9 Author

  Nikad im nije dosta

  Odgovori

 • Milica

  3.7.2023 #10 Author

  Stvarno su preterali …

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.