Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore naložilo je Upravi prihoda i carina

Odmah početi sa elektronskom evidencijom slobodnih carinskih zona

RegionVesti

9.10.2021 12:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odmah početi sa elektronskom evidencijom slobodnih carinskih zona Odmah početi sa elektronskom evidencijom slobodnih carinskih zona
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore naložilo je Upravi prihoda i carina da, do uvođenja kompleksnijeg softverskog rešenja, odmah počne sa elektronskim vođenjem... Odmah početi sa elektronskom evidencijom slobodnih carinskih zona

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore naložilo je Upravi prihoda i carina da, do uvođenja kompleksnijeg softverskog rešenja, odmah počne sa elektronskim vođenjem evidencije u slobodnim carinskim zonama Luka Bar i Podgorica.

Kako prenosi agencija Mina, resorni ministar Milojko Spajić sa saradnicima, održao je sastanak sa vršiocem dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandrom Damjanovićem i njenim predstavnicima, kako bi razgovarali o uvođenju elektronskog sistema za evidenciju robe koja se nalazi u slobodnim zonama.

„Neophodno je da državni organi, u prvom redu Uprava prihoda i carina i Vlada, u svakom trenutku imaju uvid u promet robe u slobodnim zonama, a sve u skladu sa važećim zakonskim propisima“, naveo je Spajić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, poručio da su Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou i Vlada u celini odlučni i istrajni u borbi protiv sive ekonomije.

„Zbog toga je neophodno da Uprava prihoda i carina odmah počne elektronsko vođenje precizne evidencije prometa svih roba“, rekao je Spajić.

Iz ministarstva su podsetili da je Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, u više navrata, insistirao na uvođenju elektronske evidencije prometa robe u slobodnim zonama, što ni nakon više meseci nije učinjeno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...