Dobri kvartalni rezultati kineskih kompanija

Ojačale tehnološke akcije u Hongkongu

BerzaNovacSvetVesti

27.5.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ojačale tehnološke akcije u Hongkongu Ojačale tehnološke akcije u Hongkongu
Vrednost kineskih tehnoloških akcija porasla je u petak na berzi u Hongkongu nakon što su neke od najvećih grupacija u sektoru ostvarile bolju zaradu... Ojačale tehnološke akcije u Hongkongu

Vrednost kineskih tehnoloških akcija porasla je u petak na berzi u Hongkongu nakon što su neke od najvećih grupacija u sektoru ostvarile bolju zaradu od očekivane. Akcije kompanije Alibaba ojačale su za više od 12 odsto.

Kompanija Alibaba u četvrtak je prijavila rast prihoda od devet odsto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu godini. Uprkos udaru na prihode zbog restriktivnih pandemijskih mera u Kini, prihodi Alibabe poraslu su za 204 milijarde juana (30 milijardi dolara), prenosi Financial Times.

Akcije kompanije Baidu porasle su za 15,5 odsto nakon što je kompanija prijavila rast prodaje od jedan odsto, predvođena svojim poslovanjem u oblasti e-clouda i veštačke inteligencije, dok je rivalski JD.com ojačao za 5,8 odsto na berzi uz rast prihoda od 18 procenata.

To je dovelo do rasta hongkonškog Hang Seng Tech indeksa, koji prati 30 najvećih tehnoloških kompanija na tamošnjoj berzi, za 3,9 odsto. Kineski CSI 300 i australijski S&P/ACX 200 porasli su za 0,8 odsto, a japanski Topix za 0,4 procenta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...