nakon uvođenja vanrednog stanja zbog rata u ukrajini

Orban najavio dodatni porez za firme zbog inflacije i finansiranja sistema odbrane

EUNovacPoreziPoslovanjeVesti

26.5.2022 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Orban najavio dodatni porez za firme zbog inflacije i finansiranja sistema odbrane Orban najavio dodatni porez za firme zbog inflacije i finansiranja sistema odbrane
Mađarski premijer Viktor Orban uvodi novi porez na firme, reagujući na porast cena povezan s ratom u Ukrajini, ali i kako bi se finansirali... Orban najavio dodatni porez za firme zbog inflacije i finansiranja sistema odbrane

Mađarski premijer Viktor Orban uvodi novi porez na firme, reagujući na porast cena povezan s ratom u Ukrajini, ali i kako bi se finansirali odbrambeni troškovi.

Ova vest dolazi dan nakon uvođenja drugog po redu vanrednog stanja zbog ruske ofanzive dok prvo, izazvano epidemijom korona virusa, ističe u idući utorak.

U video snimku objavljenom na Facebooku Orban je istakao da se novi porez odnosi na „banke, osiguravajuće kuće, veleprodaju, trgovačke lance, te na energetske, telekomunikacijske i na vazduhoplovne kompanije“, piše SEEbiz.

Tako izdvojen novac upotrebiće se već ove godine i u 2023. godini za dve stvari: za jačanje vojske i ograničavanje cene energenata i vode, piše SEEbiz.

„Rat i briselska politika sankcija protiv Rusije doveli su do porasta cena koji, uz povećanje stopa, donosi dodatnu zaradu bankama i multinacionalnim kompanijama“, rekao je Orban.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...