Rok za prijave do 10. oktobra, a svečana dodela nagrada 15. novembra

Otvoren konkurs Svetske organizacije za intelektualnu svojinu

InovacijeSrbijaU fokusuVesti

5.4.2022 10:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvoren konkurs Svetske organizacije za intelektualnu svojinu Otvoren konkurs Svetske organizacije za intelektualnu svojinu
Zavod za zaštitu intelektualne svojinu Republike Srbije saopštio je da je otvoren konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO)... Otvoren konkurs Svetske organizacije za intelektualnu svojinu

Zavod za zaštitu intelektualne svojinu Republike Srbije saopštio je da je otvoren konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za ovu godinu u četiri kategorije takmičenja.

„Ovo takmičenje organizuje se sa ciljem promovisanja značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva, kao i povodom obeležavanja 102. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Takmičenje organizuje Zavod za intelektualnu svojinu pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu“, piše na sajtu pomenute institucije.

Povodom obeležavanja dana Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije učešće u takmičenju za dodelu WIPO nagrada organizuje se u sledećim kategorijama:

  1. Pronalazač ili grupa pronalazača za patent (WIPO Medal for Inventors)
  2. Pravno lice ili preduzetnik za privrednu primenu industrijske svojine (WIPO IP Enterprise Medal)
  3. Autor za monografsko delo/studijsku izložbu u oblasti društveno humanističkih nauka (WIPO Medal for Creativity)
  4. Učenik ili grupa učenika srednje škole za pronalazak (WIPO Schoolchildren’s Medal)

Ove prestižne nagrade biće dodeljene na proslavi dana Zavoda 15. novembra ove godine. Prijave sa naznakom ‘Za nagradu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu’ možete podneti u štampanoj ili elektronskoj formi neposredno ili poštom najkasnije do 10. oktobra“, naglašeno je u saopštenju.

E-mail adresa za slanje prijava je mjelic@zis.gov.rs, a adresa na koju se može poslati pošta je Zavod za intelektualnu svojinu, Kneginje Ljubice 5, 11000 Beograd, za Mirjanu Jelić. Nešto više o uslovima za dodelu nagrada i način prijavljivanja možete naći na sajtu Zavoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...