Četiri dana predavanja, panela i radionica o finansijama

Otvorena prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju

BankeManifestacijePoslovanjeSrbijaVesti

8.12.2022 08:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvorena prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju Otvorena prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju
Gotovo 200 eksperata i učesnika iz 20 evropskih i svetskih zemalja, iz sektora visokog obrazovanja, biznisa, vlade i civilnog sektora prisustvovalo je svečanom otvaranju... Otvorena prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju

Gotovo 200 eksperata i učesnika iz 20 evropskih i svetskih zemalja, iz sektora visokog obrazovanja, biznisa, vlade i civilnog sektora prisustvovalo je svečanom otvaranju prve međunarodne konferencije o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju – CFMC|2022, u Zgradi rektorata, u organizaciji beogradskog Univerziteta.

Konferencija će trajati do 10. decembra, sa predavanjima, panelima, radionicama i događajima zajednički organizovanim u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Prisutne goste su ispred Univerziteta pozdravile prorektorka za finansije dr Zorica Vujić, kao i dr Slađana Benković, redovni profesor i šef Katedre za finansijski menadžment i računovodstvo Fakulteta organizacionih nauka i predsednica Programskog odbora CFMC|2022 konferencije.

„Ova konferencija stejkholderima i finansijskim ekspertima iz čitave Evrope pruža jedinstvenu platformu za razmenu iskustava, te ponovno međusobno umrežavanje i obnavljanje odnosa privremeno prekinutih usled raznih kriza nastalih prethodnih godina“, rekla je dr Slađana Benković i dodala da se nada da će CFMC|2022 uticati na popularizaciju finansijskih tema, kako u stručnoj, tako i u široj javnosti i svakodnevnom životu građana Srbije.

Ovakav stav i razmišljanje prema zastupljenosti tema iz oblasti finansijskog poslovanja podelio je i Vladimir Đukanović, konsultant u oblasti finansija i investitor koji se proslavio tokom godina rada na Volstritu.

Živimo u vreme velikih promena na svim mogućim planovima, a posebno u oblasti ekonomije i finansija, koje u poslednjih nekoliko godina prolaze kroz značajne krize. A najbolje vreme za promene je uvek u doba krize. O tome sam pre nekoliko dana pričao i sa studentima Beogradskog univerziteta, na predavanju posvećenom modernim finansijama. Bio sam veoma pozitivno iznenađen time koliko su današnji mladi ljudi gladni znanja o finansijama, globalnim kretanjima na berzi, novim trendovima…“, zaključio je Vladimir Đukanović.

Konferencija CFMC|2022 važna je i zbog toga što će deo sredstava za njenu organizaciju, prikupljen od sponzora i pokrovitelja, biti usmeren ka stipendijama za studente koji nisu u mogućnosti da sami finansiraju svoje školovanje.

Na svečanom otvaranju konferencije obratili su se i Milan Martin Cvikl, viceguverner Banke Slovenije, i Jove Tapiador, poverenik i bivši predsednik Fintech Philippines asocijacije, a nastupio je i hor Fakulteta organizacionih nauka, pod nazivom Polifon.

Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija Pepsico. Sponzori konferencije su kompanije NLB Komercijalna banka, Evropska investiciona banka, Udruženje banaka Srbije, Coca-Cola Hellenic, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Mercator S, Galens Invest, Senzal Capital, ACB d.o.o. – društvo za posredovanje u osiguranju, Wiener Stadtische osiguranje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...