Uoči treće runde pregovora ruske i ukrajinske strane

Otvoreni koridori za evakuaciju civila iz gradova

SvetVesti

7.3.2022 09:10 Autor: Vladimir Jokanović 7

Otvoreni koridori za evakuaciju civila iz gradova Otvoreni koridori za evakuaciju civila iz gradova
Ruska vojska proglasila je privremeni prekid vatre u ponedeljak od 10 sati po moskovskom vremenu, kada će biti otvoreni humanitarni koridori za izlazak civila... Otvoreni koridori za evakuaciju civila iz gradova

Ruska vojska proglasila je privremeni prekid vatre u ponedeljak od 10 sati po moskovskom vremenu, kada će biti otvoreni humanitarni koridori za izlazak civila iz Kijeva, Marijupolja, Harkova i Sumija, saopštili su ruski vojni zvaničnici.

U saopštenju Međunarodnog štaba za humanitarni odgovor u Ukrajini navedeno je da je to učinjeno imajući u vidu katastrofalnu humanitarnu situaciju i na osnovu „ličnog zahteva“ francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije, prenosi Financial Times.

Moskva je navela da će koristiti dronove za praćenje poštovanja primirja, a kako prenosi Sputnik, u ponedeljak bi trebalo da bude održana treća runda pregovora između ruske i ukrajinske delegacije. Mesto i tačno vreme razgovora nije poznato, ali pretpostavlja se da će oni ponovo biti održani u blizini ukrajinsko-beloruske granice.

Dve delegacije poslednji put su se sastale kod Bresta u zapadnoj Belorusiji, a prema nekim izvorima Ukrajina bi možda bila spremna da pregovara o odustajanju od NATO članstva, što je jedan od ključnih ruskih zahteva za kraj rata, prenosi Advance.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na Zapad da pojača sankcije Rusiji. U video poruci on je ponovo kritikovao zapadne zvaničnike je nisu odgovorili na najavu ruskog Ministarstva odbrane da će napasti ukrajinski vojno-industrijski kompleks. Rusko ministarstvo saopštilo je da njihove snage nameravaju da napadnu ukrajinski vojno-industrijski komplekst „preciznim“ oružjem i pozvali su osoblje da napusti fabrike oružja.

  • Dragana

    7.3.2022 #1 Author

    Samo neka konacno rese.

    Odgovori

  • IVAN

    7.3.2022 #3 Author

    Sto pre evakuisati civile iz tog područija,,kako stvari stoje nazalost rat ce potrajati.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    7.3.2022 #4 Author

    jako teške i potresne slike koje smo svi mi u Srbiji preživenli
    uvek strada nedužan narod
    evakuacija je trebala biti pre mesec dana ako žele da se nadjačavaju velike sile su trebale obezbediti privremeno iseljavanje ljudi iz ugroženog područja

    Odgovori

  • VANJA

    7.3.2022 #5 Author

    Jadni ljudi!

    Odgovori

  • TATJANA

    7.3.2022 #6 Author

    Tesko je samo pomisliti kako je njima

    Odgovori

  • ZVE84

    7.3.2022 #7 Author

    Civile treba skloniti.. Jadni ljudi….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...