beogradska berza zabeležila ukupan promet od 2,7 miliona evra

Pad indeksa i prometa na domaćem tržištu akcija

BerzaNovacSrbijaVesti

29.6.2021 17:25 Autor: Miljan Paunović 0

Pad indeksa i prometa na domaćem tržištu akcija Pad indeksa i prometa na domaćem tržištu akcija
Na domaćem tržištu akcija zabeležen je u utorak oštar pad investicione aktivnosti i berzanskih indeksa, ali je ukupan promet na Beogradskoj berzi ipak dostigao... Pad indeksa i prometa na domaćem tržištu akcija

Na domaćem tržištu akcija zabeležen je u utorak oštar pad investicione aktivnosti i berzanskih indeksa, ali je ukupan promet na Beogradskoj berzi ipak dostigao 321,4 miliona dinara (2,7 miliona evra) zahvaljujući trgovanju državim dužničkim hartijama od vrednosti.

Indeks BELEX 15 je pao za skoro 0,7 odsto na 771,77 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,3 procenta na 1.645,31 poen.

Akcija Naftne industrije Srbije je registrovala najveći gubitak vrednosti od gotovo dva odsto i zaključila trgovanje na nivou od 598 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Identičnu realizaciju imala je obična akcija Komercijalne banke, koja je nastavila kretanje silaznom putanjom, spustivši se danas za još 1,3 procenta na 3.701 dinar.

Trgovanje akcijama drugih kompanija na Open Marketu je bilo izuzetno slabo, a razočaravajuće mali promet su beležile i deonice na MTP tržištu.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali za 3,69 odsto, pri čemu u kupovini sa zanemarljivim udelom od 0,73 procenta, a u prodaji sa 6,66 odsto.

Državna dinarska obveznica serije RSO18171, s rokom dospeća u januaru 2023. godine, ostvarila je promet u iznosu od preko 320,9 miliona dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...