pomoć stanovništvu za ublažavanje posledica rata u ukrajini

Paket olakšica iz nemačkog budžeta redefinisan za 17 milijardi evra

NovacSvetVesti

26.3.2022 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Paket olakšica iz nemačkog budžeta redefinisan za 17 milijardi evra Paket olakšica iz nemačkog budžeta redefinisan za 17 milijardi evra
Prepravljen nacrt paketa krizne pomoći nemačkom stanovništvu savezni budžet će koštati oko 17 milijardi evra, rekao je u petak ministar finansija Kristijan Lindner (Christian... Paket olakšica iz nemačkog budžeta redefinisan za 17 milijardi evra

Prepravljen nacrt paketa krizne pomoći nemačkom stanovništvu savezni budžet će koštati oko 17 milijardi evra, rekao je u petak ministar finansija Kristijan Lindner (Christian Linder). On je u u Bundestagu najavio da će se nacrt pred vladom naći 27. aprila.

Redefinisani paket olakšica uključuje mere za ublažavanje posledica rata u Ukrajini, rekao je Lindner u raspravi o budžetu, piše agencija DPA.

On je odbacio kritike demohrišćanske opozicije (CDU/CSU) da je paket trebalo da bude veći. „Razumem što iz CDU/CSU traže više,“ rekao je Lindner. „Uvek može da se traži više, ali onaj koji traži treba da objasni i kako to da se finansira.“

Prema njegovim rečima, konzervativna opozicija s jedne strane napada zaduživanje vlade, a sa druge zahteva veće budžetske rashode.

Paket za rasterećenje stanovništva su u četvrtak dogovorili predstavnici stranaka vladine koalicije – Socijaldemokratske partije, Zelenih i Liberala.

Mere uključuju subvencije za energente, obaranje poreza na struju i novčanu pomoć domaćinstvima sa slabim primanjima, kao i jeftinije karte za javni prevoz tokom tri meseca.

Po raspravi u Bundestagu, predlog budžeta za tekuću godinu ide u odbor za budžet i trebalo bi da bude konačno usvojen na leto.

Ministarstvo finansija za sada predviđa rashode od 457,6 miljardi evra, uz novo zaduživanje od 99,7 milijardi.

  • ZVE84

    26.3.2022 #1 Author

    Svuda ista situacija….

    Odgovori

    • VANJA

      27.3.2022 #2 Author

      Odlicno svaka pomoc dobro dodje!

      Odgovori

  • TATJANA

    26.3.2022 #3 Author

    Uvek treba vise

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.3.2022 #4 Author

    U svakoj zemlji isti problem…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    27.3.2022 #5 Author

    Ozbiljna kriza će da trese Evropu, ovo je tek početak.

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    27.3.2022 #6 Author

    Svuda je sitacija slična samo drugačije upakovana.

    Odgovori

  • Milovan94

    27.3.2022 #7 Author

    Situacija se definitivno iz dana u dan pogoršava. Kraja nema na vidiku.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...