Rok za prijavu promene delatnosti – kraj januara

Paušalci koji su počeli da se bave novim poslom, moraju to da prijave

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

26.1.2021 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Paušalci koji su počeli da se bave novim poslom, moraju to da prijave Paušalci koji su počeli da se bave novim poslom, moraju to da prijave
Svi preduzetnici paušalci koji su u prethodnoj godini promenili pretežnu delatnost, dužni su da do kraja meseca o tome obaveste Poresku upravu i podnesu... Paušalci koji su počeli da se bave novim poslom, moraju to da prijave


Svi preduzetnici paušalci koji su u prethodnoj godini promenili pretežnu delatnost, dužni su da do kraja meseca o tome obaveste Poresku upravu i podnesu poresku prijavu.

Pretpostavlja se da je veći broj onih preduzetnika koji su, promenom delatnosti, pokušavali da očuvaju svoj kapital. U tom smislu, očekuje se da će ove godine biti znatno više onih koji imaju ovu obavezu prema poreznicima.

Ukoliko preduzetnik paušalac podnese prijavu u propisanom roku, zaključno sa 31. januarom, poreska obaveza se usklađuje sa promenama u poslovanju. Međutim, ukoliko preduzetnik nastavi da radi nov posao, a o tome ne obavesti Poresku upravu, poreznici će mu utvrditi poresku obavezu, uzimajući u obzir činjenice promene pretežne delatnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...