prilika za učenike osnovnih škola da se upoznaju sa ovim programom

PКS: Dan dualnog obrazovanja 22. aprila

SrbijaVesti

20.4.2023 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

PКS: Dan dualnog obrazovanja 22. aprila PКS: Dan dualnog obrazovanja 22. aprila
Dan dualnog obrazovanja okupiće u Privrednoj komori Srbije, u subotu, 22. aprila, učenike, predstavnike kompanija i mentore koji će budućim srednjoškolcima predstaviti prednosti učenja... PКS: Dan dualnog obrazovanja 22. aprila

Dan dualnog obrazovanja okupiće u Privrednoj komori Srbije, u subotu, 22. aprila, učenike, predstavnike kompanija i mentore koji će budućim srednjoškolcima predstaviti prednosti učenja kroz rad i bliže ih upoznati sa mogućnostima profesionalne orijentacije, kako bi se što bolje pripremili za izbor željenog zanimanja, saopštila je u sredu PKS.

U okviru priprema za upis u srednje škole, predstavnici 31 kompanije koje realizuju dualno obrazovanje, podeliće svoja iskustva i predstaviti prednosti školovanja po dualnom modelu malim maturantima, ali i učenicima sedmih i šestih razreda osnovnih škola.

O pozitivnim iskustvima i prednostima ovog vida obrazovanja imaće priliku da čuju i od učenika koji se u tom modelu školuju, prenosi Beta.

Dualno obrazovanje je model obrazovanja u kojem učenici teoriju uče u školi, a praktična znanja i veštine stiču kod poslodavaca tokom procesa koji se naziva „učenje kroz rad“. Кompanije koje učestvuju u modelu dualnog obrazovanja ispunjavaju propisane uslove za akreditaciju, što je svojevrsna garancija kvaliteta procesa učenja kroz rad.

Budući tehničari mehatronike, tehničari za kompjutersko upravljanje CNC mašina, tehničari drumskog saobraćaja, tehničari za logistiku i špediciju, ali i kuvari, konobari, pekari, poslastičari, tehničari za oblikovanje nameštaja i enterijera, operateri za izradu nameštaja, montera telekomunikacionih mreža i drugih, iz prve ruke saznaće šta ih očekuje u nastavku školovanja ako se opredele za dualno obrazovanje, navela je PKS

Među kompanijama koje učestvuju u Danu dualnog obrazovanja, su Bosch, Ball pakovanja, Telekom Srbija, Pošta Srbije, Igumanov, Кonelek, Fabrika kartona Umka, Mercator S i druge. Program počinje u 11 i gtrajaće do 16 sati.

Predstavnici PКS i Nacionalne službe za zapošljavanje će đacima i njihovim roditeljima promovisati aktivnosti profesionalne orijentacije, koje mogu značajno pomoći u izboru budućeg zanimanja i planiranju karijere.

Prethodnih sedam godina gotovo 13.000 učenika je prošlo model dualnog obrazovanja u 850 kompanija i 165 škola, a školovali su se za 65 obrazovnih profila.

Tagovi
MLADI PKS VESTI
  • MAJA

    21.4.2023 #1 Author

    Dualno obrazovanje je trebalo odavno uvesti, ali nikad nije kasno

    Odgovori

  • Dux011

    21.4.2023 #2 Author

    Dobro je da je pocelo sa uvodjenjem.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.4.2023 #3 Author

    Konacno dolazi i do realizacije…

    Odgovori

  • DASHA

    22.4.2023 #4 Author

    Sjajna stvar!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...