Uskoro nastavak isporuka kroz naftovod "Družba"

Plaćen tranzit nafte preko Ukrajine

EUSvetVesti

10.8.2022 12:55 Autor: Vladimir Jokanović 2

Plaćen tranzit nafte preko Ukrajine Plaćen tranzit nafte preko Ukrajine
Slovačka kompanija Slovneft saopštila je da je platila tranzit ruske nafte preko teritorije Ukrajina naftovodom „Družba“. Pored nje uplatu je izvršila i mađarska kompanija... Plaćen tranzit nafte preko Ukrajine

Slovačka kompanija Slovneft saopštila je da je platila tranzit ruske nafte preko teritorije Ukrajina naftovodom „Družba“. Pored nje uplatu je izvršila i mađarska kompanija MOL, pa se očekuje da će isporuke uskoro biti nastavljene.

Kako je navedeno u saopštenju slovačke kompanije, ukrajinske vlasti su se složile sa predlogom Slovnafta i MOL-a da plate tranzit. Mađarska kompanija potvrdila je uplatu, prenosi Komersant, pozivajući se na Reuters. Slovneft je istakao da je ruska strana pristala na ovu šemu plaćanja.

Nafta koja se doprema u Evropu kroz naftovod „Družba“ ne potpada pod sankcije EU, a evropske zemlje uvele su embargo na ostale isporuke ruske nafte u okviru šestog paketa sankcija, koji će stupiti na snagu u decembru.

Ruski Transneft, koji isporučuje naftu za Evropu, saopštio je ranije da je pokušao da plati tranzit kroz Ukrajinu, ali da uplata preko Gazprombanke nije prošla. Ukrajinska kompanija pozvala se na sedmi paket sankcija EU. Kako je saopštio Slovnaft „na nivou banke su nastali tehnički problemi u vezi sa plaćanjem“, što je potvrdio i MOL.

  • IVAN

    10.8.2022 #1 Author

    Bravo svaka cast

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.8.2022 #2 Author

    Da,da,desavaju se ti tehnicki problemi kod uplata🙄

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...