Tri evropske zemlje ostale bez snabdevanja naftovodom "Družba"

Prekinut tranzit ruske nafte kroz Ukrajinu

SvetVesti

9.8.2022 14:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Prekinut tranzit ruske nafte kroz Ukrajinu Prekinut tranzit ruske nafte kroz Ukrajinu
Izvoz nafte preko južnog kraka naftovoda „Družba“ suspendovan je od prve nedelje avgusta zbog problema u vezi sa tranzitnim taksama, naveli su u utorak... Prekinut tranzit ruske nafte kroz Ukrajinu

Izvoz nafte preko južnog kraka naftovoda „Družba“ suspendovan je od prve nedelje avgusta zbog problema u vezi sa tranzitnim taksama, naveli su u utorak neimenovani izvori upoznati sa situacijom.

Prema pomenutim izvorima, plaćanje ruskog Transnefta ukrajinskom operateru gasovoda Ukrtransnefta nije prošlo. Transneft je potvrdio obustavu tokova nafte iz Rusije putem južnog kraka naftovoda „Družba“, prenosi Reuters, pozivajući se na Ria Novosti.

Ukrajinska kompanija Ukrtransneft obustavila je tranzit nafte ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, jer ruska kompanija ne može da izvrši uplatu u uslovima sankcija EU, prenosi Sputnik. Istovremeno, tranzit u pravcu Poljske i Nemačke je nastavljen, saopštio je Transneft.

Prema saopštenju ruske kompanije, uplata za tranzit preko teritorije Ukrajine nije prošla i sredstva su vraćena na račin Transnefta. Nakon toga Ukrtransneft prestao je da pruža usluge transporta nafte, o čemu je ruska kompanija obavestila tri pomenute zemlje, kao i domaće špeditere.

  • SUNCOKRET

    9.8.2022 #1 Author

    Amerika polako ali uspešno sprovodi plan uništenja Evrope

    Odgovori

  • TATJANA

    9.8.2022 #3 Author

    Ukinuti sankcije Rusiji

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    9.8.2022 #4 Author

    Lepo je pevala Konstrakta I ŠTA ĆEMO SAD ‘ ??!!

    Odgovori

  • MAJALG

    9.8.2022 #5 Author

    Mislim da ce Ukrajina morati da popusti i da pusti gas ka zemljama u koji trenutno ne stize, ali videcemo visoka politika je u pitanju, tako da je svasta moguce.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.8.2022 #6 Author

    Sta politika radi…

    Odgovori

  • BOJANA

    10.8.2022 #7 Author

    Političari prave haos, a narod trpi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...