Nova strategija definisaće smernice agrarne politike i način usklađivanja sa EU

Počela izrada Nacionalnog programa za poljoprivredu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

8.11.2021 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Počela izrada Nacionalnog programa za poljoprivredu Počela izrada Nacionalnog programa za poljoprivredu
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počelo je sa izradom teksta Nacrta Nacionalnog programa za poljoprivredu za period 2022-2024. čodine, čije je usvajanje prema planu... Počela izrada Nacionalnog programa za poljoprivredu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počelo je sa izradom teksta Nacrta Nacionalnog programa za poljoprivredu za period 2022-2024. čodine, čije je usvajanje prema planu rada Vlade Srbije planirano za početak 2022. godine.

Nacionalni program za poljoprivredu predstavlja bližu razradu ciljeva i pravaca razvoja sektora na srednjoročnom nivou, predviđenih Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja za period 2014-2024. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Kao planski dokument, Nacionalni program za poljoprivredu definiše smernice razvoja poljoprivredne politike u narednom trogodišnjem periodu, kao i dinamiku i način usklađivanja sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU”, navode u ministarstvu poljoprivrede.

Donošenje Nacionalnog programa za poljoprivredu omogućava kontinuitet u planskom planiranju poljoprivredne politike, s obzirom na to da sledi nakon isteka važenja Nacionalnog programa za poljoprivredu za period 2018-2020. godine.

Nacionalni program za poljoprivredu za period 2022-2024. godine bliže definiše mere i aktivnosti u okviru ciljeva programa, koji se odnose na direktnu podršku proizvodnji, jedinstvenu organizaciju tržišta poljoprivrednih proizvoda, institucionalnu i sistemsku podršku i organsku proizvodnju.

  • Milovan94

    8.11.2021 #1 Author

    Odlično

    Odgovori

  • VERA

    20.1.2022 #2 Author

    Taj dan cemo zapisati u istoriji ove drzave, da neko planira u Poljoprivredi. Dobro da smo i do ovde dosli.Falim te Bože.

    Odgovori

  • VILENJAK

    20.1.2022 #3 Author

    Mislim da je bilo krajnje vreme…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...