Primena četvorostranog sporazuma iz Istanbula

Počeo da radi koordinacioni centar za izvoz ukrajinskog žita

SvetVesti

26.7.2022 14:59 Autor: Vladimir Jokanović 0

Počeo da radi koordinacioni centar za izvoz ukrajinskog žita Počeo da radi koordinacioni centar za izvoz ukrajinskog žita
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u Istanbulu počeo sa radom Zajednički koordinacioni centar u skladu sa inicijativom za bezbedan transport žitarica iz... Počeo da radi koordinacioni centar za izvoz ukrajinskog žita

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u Istanbulu počeo sa radom Zajednički koordinacioni centar u skladu sa inicijativom za bezbedan transport žitarica iz ukrajinskih luka.

„U skladu da odredbama Inicijative za međusobno razumevanje za bezbedan transport žitarica iz luka u Ukrajini, počeo je sa radom Zajednički koordinacioni centar u gradu Istanbulu“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Russia Today.

U saopštenju je istaknuto da će napredna grupa eksperata iz Rusije stići 26. jula u Tursku, gde će početi rad u četvorostranom formatu. Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da su 22. jula u Istanbulu potpisana dva dokumenta u cilju rešavanja problema snabdevanja svetskih tržišta hrane i đubriva.

Dokument je memorandum koji uključuje Ujedinjene nacije u ukidanju različitih ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta. U skladu sa sporazumom koji su potpisali Rusija, Ukrajina, Turska i predstavnici UN, u Istanbulu je otvoren koordinacioni centar za izvoz žita iz Ukrajine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.