Najveća potražnja u oblasti trgovine i prodaje

Počeo regionalni online sajam zapošljavanja, u ponudi više od 600 oglasa

BiznisBolji posaoRegionSrbijaVesti

13.10.2021 13:23 Autor: Ljiljana Begović 4

Počeo regionalni online sajam zapošljavanja, u ponudi više od 600 oglasa Počeo regionalni online sajam zapošljavanja, u ponudi više od 600 oglasa
U okviru regionalnog online sajma poslova, zainteresovani kandidati mogu da konkurišu na neki od 600 oglasa za zapošljavanje. „Shodno tome da je sajam dostupan... Počeo regionalni online sajam zapošljavanja, u ponudi više od 600 oglasa

U okviru regionalnog online sajma poslova, zainteresovani kandidati mogu da konkurišu na neki od 600 oglasa za zapošljavanje.

„Shodno tome da je sajam dostupan svima sa bilo kog uređaja, očekujemo rekordnu posetu spram svih prethodnih godina. Prošle godine smo imali duplu manju ponudu, a sajam je samo iz Srbiije posetilo skoro 200.000 kandidata. Kako je sam koncept sajma regionalnog karaktera, ne postoji ograničenje da neko iz Srbije ne može da konkuriše na posao u bilo kojoj zemlji regiona koja učestvuje na sajmu, ali ni obrnuto“, kaže za Biznis.rs ispred Infostuda Miloš Turinski.

Prema njegovim rečima, najviše poslova se nudi iz oblasti trgovine i prodaje, gde ujedno postoji i najveća potražanja od strane kandidata. Neke od kompanije koje iz ove oblasti nude zaposlenje su Ikea, Jysk, Mercator, Apatinska pivara, DM, Lidl, Delhaize Serbia.

Iz oblasti usluga neke od kompanija koje traže kandidate za posao su MTS, Adria Media Group, Raiffeisen banka,Transcom.

Takođe, velika ponuda poslova je i iz IT sektora, gde posao nude Qualysoft, Netconomy, BtoBet, Helbiz, Umlaut.

Ako tražite zaposlenje u oblasti proizvodnje, možete konkurisati za poslove koje nude kompanije Bosh, Strabag, Froneri, Mahle, Neoplanta.

Miloš Turinski naglašava da je ove godine izuuetno raznolika ponuda za sve profile kandidata, tako da na sajmu možete naći početne pozicije za mlade od stipendija, praksi i prvih zaposlenja, sve do poslova za sve one sa srednjom stručnom spremom, ali naravno i kandidate sa visokom stručnom spremom.

Za kandidate sa visokom stručnom spremom na raspolaganju je 77 odsto oglasa, dok je za one sa nižom stručnom spremom u ponudi 23 procenata oglasa“, navodi naš sagovornik.

žene
Foto: Unsplash.com

Na virtuelnim štandovima posetioci sajma će imati prilike da uz pomoć chat opcije direktno komuniciraju sa predstavnicima kompanija, gde će moći da dobiju sve informacije vezane kako za samu kompaniju, tako i oko svih trenutnih i budućih potencijalnih pozicija koje kompanija nudi.

Svake godine, sajam se realizuje u saradnji sajtova Poslovi.infostud.com, Moj-posao.net iz Hrvatske, MojPosao.ba iz Bosne i Hercegovine, makedonskog sajta Vratobuvanje.com.mk, a od prošle godine Deloglasnik.si iz Slovenije, što ga čini najvećim regionalnim online sajmom zapošljavanja.

Nove zaposlene u Srbiji traži više od 60 kompanija, dok će više od 600 oglasa za posao na sajmu biti ponuđeno iz sledećih oblasti:

  • Usluge – Finansije / mediji / konsalting / logistika / igre na sreću / građevinarstvo / telekomunikacije / farmacija
  • Proizvodnja – / autoindustrija / inženjerstvo
  • IT- Razvoj softvera / FinTech / Multimedija / Digitalizacija
  • Trgovina – Maloprodaja / veleprodaja / distribucija
  • Startuj – Prvi posao / prakse / stipendije

Za one najaktivnije posetioce koji se prijave na sajam je na raspolaganju ponovo igra Lov na blago. Cilj igre je da posetite što više šandova u svih pet paviljona i time steknete veću šansu da „uhvatite“ nagradnu ikonicu. Kada ugledate ikonicu, kliknete na nju i upišete se za učešće u nagradnom izvlačenju. Glavna nagrada je bežične JBL slušalice, a pored njih dodelićemo još 20 Infostud paketa iznenađenja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...