Na konferenciji "Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije" biće predstavljen novi strateški dokument

Počinje realizacija POS programa za bezgotovinska plaćanja

SrbijaVesti

15.3.2023 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Počinje realizacija POS programa za bezgotovinska plaćanja Počinje realizacija POS programa za bezgotovinska plaćanja
Vlada Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinska plaćanja „Bolji način“ predstaviće na petoj nacionalnoj konferenciji “Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025”, a tom prilikom... Počinje realizacija POS programa za bezgotovinska plaćanja

Vlada Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinska plaćanja „Bolji način“ predstaviće na petoj nacionalnoj konferenciji “Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025”, a tom prilikom biće lansiran i POS program za podršku elektronskom plaćanju.

Na sastanku predstavnika vlade i privrede u Palati Srbija biće predstavljen novi strateški dokument sa 23 mere za unapređenje kapaciteta inspekcijskih organa i jačanje poreskog nadzora, kao i podsticaje i olakšice za legalno poslovanje.

Na konferenciji pod nazivom „Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije“ obratiće se ministar finansija i predsedavajući Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije Siniša Mali, a u okviru skupa će biti ozvaničen početak realizacije POS programa, prenosi RTV.

Ta inicijativa je namenjena institucijama, trgovcima i drugim malim biznisima koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge.

Učešćem u programu oni će dobiti besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za online prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu.

Na konferenciji će govoriti i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Stanka Pejanović, najavio je NALED.

POS program predstaviće direktorka kompanije Mastercard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Jelena Ristić i generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević. Tom prilikom prvi preduzetnik registrovaće se za učešće u programu.

Takođe, ministri u Vladi Srbije i članovi Koordinaconog tela predstaviće rezultate i planove u svojim resorima za suzbijanje sive ekonomije: ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

  • Milovan94

    15.3.2023 #1 Author

    Baš lepo.

    Odgovori

  • TATJANA

    16.3.2023 #2 Author

    Mnogo još toga treba uraditi za suzbijanje sive ekonomije

    Odgovori

  • Dragana

    19.3.2023 #3 Author

    Jao kad jednom pukne ceo sistem, svet ce otici u kolaps.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.3.2023 #4 Author

    Odlicno,samo da dodje do suzbijanja..

    Odgovori

  • FRUIT04

    19.3.2023 #5 Author

    Tre mnovo vise uraditi da bi se smanjila siva ekonomija. Dajte neki podsticaj

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...