Nemačke i poljske vlasti očekuju značajne saobraćajne gužve

Poljski farmeri u štrajku

EUVesti

18.3.2024 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Poljski farmeri u štrajku Poljski farmeri u štrajku
Poljski farmeri počeli su četvorodnevnu blokadu granice sa Nemačkom i zatvaranje svih saobraćajnih traka u oba smera, što će onemogućiti prekogranični saobraćaj. Granični prelaz... Poljski farmeri u štrajku

Poljski farmeri počeli su četvorodnevnu blokadu granice sa Nemačkom i zatvaranje svih saobraćajnih traka u oba smera, što će onemogućiti prekogranični saobraćaj.

Granični prelaz se nalazi na auto-putu koji povezuje Berlin i Varšavu, a između Nemačke i Poljske svakodnevno saobraća oko 17 hiljada kamiona, zbog čega poljske i nemačke vlasti očekuju značajne saobraćajne gužve, prenosi Mina.

Poljski farmeri su već krajem februara na 24 sata blokirali prekogranični saobraćaj na ovom auto-putu i u tom protestu je učestvovalo oko hiljadu poljoprivrednika sa 500 traktora i 300 kamiona i kombija.

Među zahtevima demonstranata su ukidanje ili ublažavanje ograničenja nametnutih EU planom Zeleni dil u cilju borbe protiv klimatskih promena, kao i vraćanje carina na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, koje je Brisel ukinuo nakon izbijanja rata između Rusije i Ukrajine.

Prošle subote, u razgovorima sa poljoprivrednicima koji štrajkuju, poljski premijer Donald Tusk je obećao da će smanjiti višak žitarica na domaćem tržištu. Međutim, sindikalni lideri rekli su da neće prekinuti proteste.

  • jevtić

    18.3.2024 #1 Author

    Nezadovoljstvo…kao i svuda

    Odgovori

  • Emilija

    18.3.2024 #2 Author

    Svuda haos

    Odgovori

  • MARAMACA

    18.3.2024 #3 Author

    Svuda isto… Nadam se da ce uspeti

    Odgovori

  • SHALIMAR

    18.3.2024 #4 Author

    Strajkova ce tek biti,nezadovljstvo raste u svim zemljama..

    Odgovori

  • ELLA

    19.3.2024 #5 Author

    Bice sve vise strajkova, nazalost, malo koji ce uspeti da ostvari cilj

    Odgovori

  • LEA

    24.3.2024 #6 Author

    Haos zaista

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...