mobilne aplikacije sve više u upotrebi prilikom kupovine i plaćanja

Porastao broj platnih transakcija izvršenih e-bankarstvom

SrbijaVesti

4.9.2021 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Porastao broj platnih transakcija izvršenih e-bankarstvom Porastao broj platnih transakcija izvršenih e-bankarstvom
„Zahvaljujući brojnim funkcionalnostima koje smo obezbedili, građani i privreda u Srbiji danas koriste IPS NBS sistem za brzo, lako i sigurno plaćanje, što potvrđuje... Porastao broj platnih transakcija izvršenih e-bankarstvom

„Zahvaljujući brojnim funkcionalnostima koje smo obezbedili, građani i privreda u Srbiji danas koriste IPS NBS sistem za brzo, lako i sigurno plaćanje, što potvrđuje da smo novom tehnologijom ubrzali dolazak novog doba“, rekla je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Ona je na otvaranju Kineskog foruma za finansijsku tehnologiju naglasila da novo doba i nove finansije zahtevaju još jaču saradnju, navodi se u saopštenju.

Tabaković je navela je da je u poslednjih devet godina u Srbiji snažno porastao broj platnih transakcija izvršenih elektronskim bankarstvom.

„Za gotovo 100 procenata, dok je broj platnih transakcija izvršenih mobilnim bankarstvom veći za čak 81 put“, rekla je ona.

Istakla je da je Srbija je među prvima u Evropi uredila i proces video-identifikacije korisnika finansijskih usluga, a donošenjem Zakona o digitalnoj imovini postala je jedna od prvih zemalja koje su detaljno regulisale ovu oblast.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...