nastavak rasta trgovinske razmene dve zemlje

Posle 40 godina Srbija ponovo izvozi hranu u Saudijsku Arabiju

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

26.7.2022 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Posle 40 godina Srbija ponovo izvozi hranu u Saudijsku Arabiju Posle 40 godina Srbija ponovo izvozi hranu u Saudijsku Arabiju
Srbija će posle više od 40 godina moći da izvozi hranu za Saudijsku Arabiju, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se... Posle 40 godina Srbija ponovo izvozi hranu u Saudijsku Arabiju

Srbija će posle više od 40 godina moći da izvozi hranu za Saudijsku Arabiju, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa predstavnicima Uprave za hranu i lekove Saudijske Arabije gde je i zvanično obavešten da je Srbija stavljena na listu odobrenih izvoznika hrane u tu zemlju, prenosi Beta.

„Posle više od 40 godina, mleko i mlečni proizvodi iz Srbije moći će da se izvoze u Saudijsku Arabiju. Voće i povrće takođe može nesmetano da se izvozi, dok se u narednih 20 dana očekuju i dozvole za izvoz ovčjeg i goveđeg mesa“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da vrednost dosadašnje spoljno trgovinske razmene dve zemlje za proizvode koji su mogli da se izvoze raste svake godine i u prethodnoj je dostigla iznos od devet miliona dolara, dok je za šest meseci 2022. godine na nivou od šest miliona dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...