Kompanija Power Constructuion Corporation of China radiće na obilaznicama oko Požege, Užica i Loznice

Potpisan ugovor o izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo

SrbijaVesti

12.11.2021 12:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potpisan ugovor o izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo Potpisan ugovor o izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo
Predstavnici vlade i Puteva Srbije potpisali su komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo sa... Potpisan ugovor o izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo

Predstavnici vlade i Puteva Srbije potpisali su komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo sa predstavnicima kineske kompanije Power Construction Corporation of China.

Ugovor sa Kinezima su potpisali ministar građevinarstva Tomislav Momirović i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, a prisustvovala je i ambasadorka Kine Čen Bo (Chén Bō).

Takođe, potpisan je i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača.

Pristupna saobraćajnica Gornji Milanovac – petlja Takovo dugačka je 9,4 kilometara, od čega će na deonici od „Tenka“ do Klatičeva biti izgrađeno 4,7 kilometara novog puta, a od Klatičeva do Takova u dužini od 4,7 kilometra biće rekonstruisan postojeći put, piše Tanjug.

Radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine.

Obilaznica oko Požege biće duga 3,8 kilometara i spajaće državni put prvog reda Čačak – Požega – Užice i put Kosjerić – Požega – Arilje sa petljom Požega na auto-putu ka Crnoj Gori, koji je u izgradnji.

Obilaznica oko Užica u dužini oko 30 kilometara biće u profilu auto-puta i deo auto-puta ka Crnoj Gori.

Obilaznica oko Loznice dužine 13,6 kilometara i širine 30 metara deo je projekta izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Loznica.

Na obilaznici će biti 16 ukrštanja sa lokalnim putevima: sedam površinskih, od čega tri kružna, šest podvožnjaka i tri nadvožnjaka.

Tunel ispod prevoja Kadinjača, dužine 1.260 metara, trebalo bi da skrati put od Užica do Bajine Bašte za šest kilometara i da olakša saobraćaj tako što će se izbeći više rizičnih oštrih krivina ispod Kadinjače koje su uz to tokom snežnih padavina teško prohodne, pa je postojeći put Dub-Dubci zimi neretko i zatvoren. Rekonstruisani put će biti dug 6,28 km.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...