potrebna intenzivnija komunikacija preduzeća i države

Predstavljeni najbitniji projekti Elektroprivrede Crne Gore na sastanku sa vladom

BiznisInfrastrukturaRegionU fokusuVesti

13.7.2022 08:43 Autor: Stefan Petrović 4

Predstavljeni najbitniji projekti Elektroprivrede Crne Gore na sastanku sa vladom Predstavljeni najbitniji projekti Elektroprivrede Crne Gore na sastanku sa vladom
Elektroprivreda (EPCG) želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da,... Predstavljeni najbitniji projekti Elektroprivrede Crne Gore na sastanku sa vladom

Elektroprivreda (EPCG) želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da, pojednostavljivanjem procedura, omoguće brži i efikasniji ekonomski razvoj, saopštilo je rukovodstvo te kompanije.

Iz EPCG je saopšteno da su na sastanku u ime izvršne vlasti prisustvovali ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i savetnik potpredsednika Vlade Crne Gore za ekonomski sistem Marko Perunović.

Navodi se da je rukovodstvo EPCG predstavilo investicioni plan kompanije za naredni period, s posebnim osvrtom na projekte Solari 3000+ i 500+, zatim prevođenje Zete u Krupac i VE Gvozd, prenosi RTCG.

Oni su naglasili potrebu za čvršćim povezivanjem sa državnim institucijama, kako bi se nesmetano razvijali projekti od strateškog značaja za kompaniju i za društvo u celini.

„Prema rečima članova rukovodstva Kompanije, EPCG želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da, pojednostavljivanjem procedura, omoguće brži i efikasniji ekonomski razvoj“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici izvršne vlasti su, kako se navodi, polazeći od strateškog opredeljenja države, usmerenog ka jačanju energetske i ekonomske stabilnosti, potencirali potrebu za intenzivnom komunikacijom na relaciji Vlada Crne Gore – EPCG.

Iz EPCG su naveli da je predloženo formiranje mešovite komisije koja bi se, u kontekstu suočavanja sa efektima globalne krize, bavila rešavanjem tekućih energetskih problema.

„Tim pre što je neophodna obostrana valorizacija projekata iz oblasti energetike, kako u pogledu izgradnje novih, tako i na planu proširenja i unapređenja postojećih proizvodnih objekata“, dodaje se u saopštenju, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno, na sastanku se govorilo i o drugim aktuelnostima iz domena energetike, uz saglasnost oko ocene da je racionalno korišćenje postojećih i pametno i pravovremeno ulaganje u buduća postrojenja preduslov za održivi razvoj.

„Zaključna ocena je da je za prevazilaženje energetske i, u širem smislu, ekonomske krize, nužno zajedničko delovanje svih relevantnih društvenih činilaca“, dodali su iz EPCG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...