Goc Verner stvorio svetski poznati lanac drogerija 1973. godine

Preminuo osnivač kompanije DM

Firme u fokusuLifestyleSvetVestiZdravlje

9.2.2022 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Preminuo osnivač kompanije DM Preminuo osnivač kompanije DM
Osnivač nemačkog lanca kompanija DM, Goc Verner (Gotz Werner), preminuo je u 78. godini, saopštila je kompanija sa sedištem u Karlsrueu. „U proteklih nekoliko... Preminuo osnivač kompanije DM

Osnivač nemačkog lanca kompanija DM, Goc Verner (Gotz Werner), preminuo je u 78. godini, saopštila je kompanija sa sedištem u Karlsrueu.

„U proteklih nekoliko meseci Vernerova snaga je stalno opadala, tako da je morao sve više da smanjuje aktivnosti iz zdravstvenih razloga“, objasnila je njegova porodica.

Rođen je u Hajdelbergu 1944. godine, kao sin apotekara, a najveća želja mu je bila da i on sam jednog dana postane apotekar, prenosi Mina. U Konstancu je završio školovanje za farmaceuta i tek po završetku školovanja počeo je da radi u očevoj apoteci.

Međutim, kako se navodi, njegove ideje tu nisu naišle na dobar prijem, tako da je napustio rodni Hajdelberg 1969. godine i pridružio se kompaniji Drogerie Roth.

Verner je 1973. godine odlučio da svoje ideje realizuje sam sa Drogerie markt-om (DM), kamenom temeljcem lanca drogerija koji je danas poznat širom Nemačke i sveta.

  • TINA

    9.2.2022 #1 Author

    U zivotu je ostvario ono sto je zeleo. Imao se rasta I roditi

    Odgovori

  • VERA

    16.2.2022 #2 Author

    Verner je imao viziju koja danas živi u svim DM drogerijama, koncept koji je prihvatljiv kod potrošača.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...