PRIHODI SVETSKIH AERODROMA BIĆE PREPOLOVLJENI Gubitak 76 milijardi dolara

IzdvajamoNovacSvetVesti

5.4.2020 12:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PRIHODI SVETSKIH AERODROMA BIĆE PREPOLOVLJENI Gubitak 76 milijardi dolara PRIHODI SVETSKIH AERODROMA BIĆE PREPOLOVLJENI Gubitak 76 milijardi dolara
Međunarodni savet aerodroma (ACI) saopštio je da će, prema njihovoj proceni, prihodi aerodroma biti smaneni za gotovo 50 odsto u svetu 2020. godine zbog... PRIHODI SVETSKIH AERODROMA BIĆE PREPOLOVLJENI Gubitak 76 milijardi dolara

Međunarodni savet aerodroma (ACI) saopštio je da će, prema njihovoj proceni, prihodi aerodroma biti smaneni za gotovo 50 odsto u svetu 2020. godine zbog globalne pandemije korona virusa.

Prema procenama ACI ove godine vazdušni putnički saobraćaj biće manji za gotovo 40 odsto, što je za oko 3,6 milijardi putnika na globalnom nivou,prenosi biznisinfo.ba.

Prethodno se očekivalo da će ova industrija u ovoj godini generisati oko 172 milijarde dolara, a sada je predviđanje da bi mogla izgubiti oko 45 odsto odnosno više od od 76 milijardi dolara do kraja ove godine, procenjuje ACI. Iz te organizacije procenjuju da će se negativan uticaj epidemije korona virusa proširiti ne samo na drugo tromesečje, već i na drugu polovinu ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...