objavljeni preliminarni podaci CBCG

Priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru porastao 7,7 odsto

BankeNovacRegionVesti

25.9.2021 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru porastao 7,7 odsto Priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru porastao 7,7 odsto
Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u julu je iznosio 452,1 milion evra, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 185 miliona evra, pokazuju preliminarni... Priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru porastao 7,7 odsto

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u julu je iznosio 452,1 milion evra, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 185 miliona evra, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 267,1 milion evra, što je 6,6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, prenosi agencija Mina.

“Ukupan priliv stranih direktnih investicija porastao je 7,7 odsto u odnosu na uporedni period”, navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 44,8 miliona evra, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 140,2 miliona evra.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 209,5 miliona evra. Od toga je u nekretnine uloženo 118,9 miliona evra, a u preduzeća i banke 90,6 miliona erva.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 198,8 miliona evra, što je 25 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...