očekuje se više od 200 učesnika

PRO.PR konferencija od 3. do 5. novembra u Sarajevu

BiznisFirme u fokusuManifestacijeRegionU fokusuVesti

14.10.2022 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PRO.PR konferencija od 3. do 5. novembra u Sarajevu PRO.PR konferencija od 3. do 5. novembra u Sarajevu
PRO.PR konferencija biće održana po 19. put od 3. do 5. novembra, a ovogodišnji domaćin je Sarajevo. Centralna tačka povezivanja biće razmena znanja komunikacijske... PRO.PR konferencija od 3. do 5. novembra u Sarajevu

PRO.PR konferencija biće održana po 19. put od 3. do 5. novembra, a ovogodišnji domaćin je Sarajevo. Centralna tačka povezivanja biće razmena znanja komunikacijske industrije sa naglaskom na područje odnosa s javnošću.

Trodnevnoj konferenciji, prema rečima organizatora, ukupno će prisustvovati 46 stručnjaka iz različitih oblasti, i to iz osam zemalja: Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Biće održano 11 predavanja i šest panela.

‘’Programski smo se fokusirali na domaće i regionalne stručnjake, na predavanja, primere iz prakse koji mogu pružiti nova znanja i motivisati sve one koji razumeju važnost i ulogu komunikacija, ne samo u javnoj upravi, već i na drugim područjima. Bez transparentne komunikacije i dostupnosti ne možemo govoriti o transparentnosti. Danas se od lidera zahteva da razumeju osnove svakog područja kako bi lakše mogli da prate njegov razvoj i bolje razumeti isti. Ne smemo zaboraviti da su odnosi s javnošću funkcija menadžmenta. Zahvaljujući digitalnoj transformaciji koja je u komunikacijskom smislu postavila nove standarde, potrebna je neprestana edukacija i učenje kako bi bili konkurentni, kako oni koji su usko vezani za struku, tako i oni koji su deo procesa upravljanja odlukama’’, izjavio je Danijel Koletić, osnivač ove konferencije i predsednik organizacionog odbora, povodom predstavljanja ovogodišnjeg programa.

PRO.Pr /Promo

Svoj dolazak najavili su i Frensis Ingham (Francis Ingham), generalni direktor PRCA (Public Relations Communication Agency) najvećeg svetskog udruženja za odnose s javnošću koje okuplja više od 48.000 članova sa svih kontinenata, Omer Senguler, jedan od vodećih stručnjaka za brendiranje, Mihael Skjarovelo (Michael Sgiarovello), direktor komunikacija u jugoistočnoj Evropi za Henkel CEE, zatim Dejvid Vajld (David Wilde), jedan od 10 vodećih konsultanata za komunikacijske strategije javne uprave, navodi se u saopštenju.

Na temu komunikacija u javnoj upravi govoriće Dejan Miletić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije, Ermina Duraj, autorka knjige: “Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj”, nekadašnja šefica kancelarije za odnose s javnošću i protokol Primorsko-Goranske županije, a danas šefica kabineta župana.

Na ovogodišnjoj konferenciji biće održano ukupno šest panela, među kojima: Televizija u digitalnom dobu, Digitalni izazovi u komunikaciji, Interna komunikacija u vreme promene, Transformacija i komunikacija. Posebno će biti zanimljiva dva panela koja se po prvi puta programski pojavljuju na jednoj konferenciji ovog tipa: Šta klijenti očekuju od agencije i Šta agencije očekuju od klijenata, naveli su organizatori.

Kao i prethodne godine, konferenciju će pratiti više od 30 predstavnika medijskih kuća.

  • Milovan94

    16.10.2022 #1 Author

    Dosta koristan dogadjaj

    Odgovori

    • Tina

      23.10.2022 #2 Author

      Korisna konferencija. Posebno mi je interesantan podatak da vecinu ucesnika cine zemlje bivse Yu, I jos 3 zemlje

      Odgovori

  • Tina

    23.10.2022 #3 Author

    Korisna konferencija. Posebno mi je interesantan podatak da vecinu ucesnika cine zemlje bivse Yu, I jos 3 zemlje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...