Prilika za sticanje neophodnog iskustva

Proglašeni pobednici startap akceleratora Univerzum

Hi-techInovacijeLifestylePreduzetnikSrbijaVesti

3.12.2021 15:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Proglašeni pobednici startap akceleratora Univerzum Proglašeni pobednici startap akceleratora Univerzum
Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart su, u okviru programa startap akceleratora Univerzum, nagradili najbolje ideje sedam startapa SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio,... Proglašeni pobednici startap akceleratora Univerzum

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart su, u okviru programa startap akceleratora Univerzum, nagradili najbolje ideje sedam startapa SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions.

Inovatori iz 15 ekipa koje su učestvovale su tokom trodnevnog Bootcampa dobili su priliku da usavrše svoja znanja kroz niz stručnih predavanja i da na kraju predstave svoje ideje, a komisija je bila sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvete, Univerziteta u Beogradu i kompanije Mozzart.

“Ovo nam mnogo znači kao znak da naša ideja nailazi na široko prepoznavanje. Nama je neophodna mentorska podrška jer smo u fazi povećanja poslovanja, a startap Univerzum nam daje pristup velikoj mreži iskusnih ljudi, što nama mnogo znači u ovoj fazi razvoja“, kaže Nikola Stanojević iz SOMA BIOWorks.

Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pa će pobednici podeliti tu finansijsku pomoć i dobiti mogućnost da besplatno koriste Coworking prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju, jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa, navodi se u saopštenju kompanije Mozzart.

Foto: Mozzart

„Prepoznali smo priliku u ovom programu Mozzarta i Univerziteta u Beogradu za dalji razvoj i podršku ka daljim stepenicama razvoja i komercijalizaciju“, objašnjava Bojan Martinović iz Inclusio.

Najboljih pet nastavljaju svoj razvojni put kroz ovaj akcelerator, a utisak svih njih je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapima, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim.

Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju startapova. Odabrani stručni mentori su već od prvog dana Bootcamp-a pružili pomoć u savladavanju svih početničkih izazova, a na samom otvaranju programa dobili su podršku i od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, navodi se u saopštenju Mozzarta.

  • Ljilja

    14.12.2021 #1 Author

    Sve je to lepo i pohvalno ali Kompanija Mocart u tom društvu ….malo je čudno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...