izuzete predškolske ustanove, vrtići i škole

Prosek ušteda struje po planovima lokalnih samouprava oko 12 odsto

SrbijaU fokusuVesti

11.10.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prosek ušteda struje po planovima lokalnih samouprava oko 12 odsto Prosek ušteda struje po planovima lokalnih samouprava oko 12 odsto
Ministarka rudarstva i energetike u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović rekla je da je prosek ušteda struje i toplotne energije po planovima „gotovo svih“ lokalnih... Prosek ušteda struje po planovima lokalnih samouprava oko 12 odsto

Ministarka rudarstva i energetike u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović rekla je da je prosek ušteda struje i toplotne energije po planovima „gotovo svih“ lokalnih samouprava oko 12 odsto.

Ona je za televiziju Euronews rekla da su planovi uštede dostavljeni resornom ministarstvu i da se odnose uglavnom na javnu rasvetu i smanjenje potrošnje u javnim objektima, preneo je njen kabinet, prenosi Beta.

„Ministarstva, državna uprava, javne ustanove prema planovima koji su nam dostavljeni mogu da uštede i do 15 odsto energije do kraja marta“, rekla je Mihajlović. Ocenila je da će se videti rezultati kada se završi oktobar i kako je kazala, da li su bili previše optimistični.

Dodala je da preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije, koje je predložilo ministarstvo, treba da podstaknu solidarnost i odgovornost, i da nisu obavezne.

Ponovila je da ne prave planove restrikcija struje i da je potrebno više odgovornosti i solidarnosti kako država ne bi izdvajala „ogromne količine novca“ za njen uvoz.

Prema njenim rečima, nije realno da ministar određuje da li će neko isključiti klimu ili ne. Navela je i da u svim preporukama piše da su izuzete predškolske ustanove, vrtići, škole, bolnice, domovi za stare i sve ostale obrazovne, i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite.

 • VERA

  11.10.2022 #1 Author

  Negde ne može da se štedi. Neka ugase prazničnu rasvetu.

  Odgovori

 • GOCA BG

  11.10.2022 #2 Author

  Puno toga bespotrebno vuce struju,prvo neka sa tim pozabave…

  Odgovori

 • TATJANA

  12.10.2022 #3 Author

  Moze na mnogo nacina

  Odgovori

 • NATI29

  12.10.2022 #4 Author

  Videcemo da li ce biti tako

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...