Objavljen izveštaj Državne revizorske institucije

Putevi Srbije za godinu dana „oprostili“ 330 miliona dinara putarine

SrbijaVesti

4.10.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Putevi Srbije za godinu dana „oprostili“ 330 miliona dinara putarine Putevi Srbije za godinu dana „oprostili“ 330 miliona dinara putarine
Kada resorno ministarstvo nije propisalo kriterijume za oslobađanje od plaćanja putarine, onda Javno preduzeće Putevi Srbije primenjuje sopstvene. Na taj način su, kako su... Putevi Srbije za godinu dana „oprostili“ 330 miliona dinara putarine

Kada resorno ministarstvo nije propisalo kriterijume za oslobađanje od plaćanja putarine, onda Javno preduzeće Putevi Srbije primenjuje sopstvene. Na taj način su, kako su utvrdili državni revizori, samo u 2022. godini oslobodili plaćanja putarine u iznosu od približno 330 miliona dinara, objavio je N1.

Naplata naknada za korišćenje javnih dobara predviđa i oslobađanje određenih korisnika od plaćanja putarine, nadležno ministarstvo nije donelo kriterijume za oslobađanje plaćanja, što je dovelo do toga da preduzeće vrši oslobađanje primenjujući sopstvene kriterijume.

Samo u 2022. godini po tom osnovu oslobodila plaćanja putarine u iznosu od približno 330 miliona dinara“, navela je Državna revizorska institucija u najnovijem izveštaju.

DRI je, naime, sprovela reviziju svrsishodnosti poslovanja „Upravljanje informacionim sistemom JP „Putevi Srbije“ u periodu od januara 2024. godine do juna 2024. godine.

Revizijom su obuhvatili tri IT oblasti i procesa: oblast aplikativnih kontrola u samom sistemu naplate putarine, obezbeđenje kontinuiteta poslovanja i obezbeđenje informacione bezbednosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.