neisplaćeni zaostali doprinosi

Radnici Fabrike rezanog alata u Čačku najavili novi protest

NovacSrbijaStečajVesti

11.9.2021 13:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Radnici Fabrike rezanog alata u Čačku najavili novi protest Radnici Fabrike rezanog alata u Čačku najavili novi protest
Radnici čačanske Fabrike reznog alata (FRA), koja se nalazi u procesu stečaja, najavili su u subotu novi protest jer im se ne uplaćuju zaostali... Radnici Fabrike rezanog alata u Čačku najavili novi protest

Radnici čačanske Fabrike reznog alata (FRA), koja se nalazi u procesu stečaja, najavili su u subotu novi protest jer im se ne uplaćuju zaostali doprinosi, koji bi trebalo da bude obezbeđeni u okviru socijalnog programa.

Isplata zaostalih doprinosa dogovorena je sa nadležnim ministarstvom početkom marta, piše Danas.

Predsednik Industrijskog sindikata Dušan Đelić rekao je da Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ne vrši isplatu zaostalih dopirnosa zato što im administrativne službe FRA nisu dostavile potpunu dokumentaciju.

„Država je uplatila doprinose za svih 452 radnika FRA, kojima fabrika duguje od 2010. godine, ali radnicima se ti doprinosi ne uplaćuju zbog nemarnog odnosa fabričkog rukovodstva i administracije, što predstavlja povredu prava iz radnog odnosa i iz penzijskog osiguranja“, rekao je Đelić.

On je rekao da je fabrika od 2010. prestala da uplaćuje radnicima socijalne i druge doprinose i da su administrativne službe od te godine „prestale da dostavljaju za PIO obrazac M42.

FRA je osnovana 1953, proizvodila je alate koje je i izvozila u zemlje u regionu, a deo fabričkih pogona bavio se proizvodnjom i za vojnu industriju.

Posle kompletne isplate socijalnog programa radnicima fabrika će otići u stečaj zbog velikih dugovanja bankama.

FRA AD ČAČAK

HAJDUK VELJKOVA 37, Čačak, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.843.490,66 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...