Rok za podnošenje prijava predloga 25. septembar 2023.

Raspisan konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača

InfrastrukturaVesti

5.9.2023 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspisan konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača Raspisan konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača
Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine raspisuje Konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača za 2023. godinu. Pravo učešća na Konkursu... Raspisan konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine raspisuje Konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača za 2023. godinu.

Pravo učešća na Konkursu za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite potrošača za 2023. godinu, kao podnosilac prijave predloga programa (u daljem tekstu: podnosilac prijave), ima udruženje koje je upisano u Evidenciju udruženja i saveza udruženja za zaštitu potrošača koju vodi Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine (u daljem tekstu: Ministarstvo), odnosno koje ispunjava uslove na osnovu Pravilnika o sadržini i načinu vođenja evidencije udruženja i saveza udruženja za zaštitu potrošača i uslovima za upis (Službeni glasnik RS, br. 9/22), čije je sedište u regionu na kojem će se sprovoditi program kojim konkuriše i koje nema dug po osnovu javnih prihoda, na dan podnošenja prijave predloga programa, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Predlog programa podnosi se samo za jedan region i to tako da udruženje za zaštitu potrošača, podnosilac prijave predloga programa, ima sedište u regionu na kojem će se program sprovoditi. Kako bi se osiguralo da programi za koji su planirana podsticajna sredstva pokrivaju čitavu teritoriju Republike Srbije, od maksimalno raspoloživih sredstava finansiraju se izabrani programi, i to za: Region Vojvodine, Region Šumadije i Zapadne Srbije; Region Južne i Istočne Srbije; Region Beograda.

Broj predloženih programa od strane jednog udruženja za zaštitu potrošača je ograničen na jedan program, a maksimalan iznos koji može biti odobren po predlogu programa je dva miliona i trista hiljada dinara.

Finansijska sredstva su obezbeđena u Zakonu o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu (Službeni glasnik RS, br. 138/22) na razdelu 32, u okviru Programa 1506 – Razvoj trgovine i zaštite potrošača, Funkcija 410 – Opšti ekonomski i komercijalni poslovi i poslovi po pitanju rada, Programska aktivnosti 0007 – Podrška programima udruženja potrošača i vansudskom rešavanju potrošačkih sporova, na Ekonomskoj klasifikaciji 481 – Donacije nevladinim organizacijama i iznose ukupno 20 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava predloga programa je 25. septembar 2023. godine do 15,30 časova.

  • ELLA

    5.9.2023 #1 Author

    Veoma korisno. Samo da se sprovede u delo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...