rastu i prihodi

Raspoloženje nemačkih potrošača u decembru ide ka poboljšanju

Vesti

20.12.2023 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspoloženje nemačkih potrošača u decembru ide ka poboljšanju Raspoloženje nemačkih potrošača u decembru ide ka poboljšanju
Očekuje se da ć́e se raspoloženje potrošača u Nemačkoj poboljšati ovog meseca, prema istraživanju instituta GfK objavljenom u sredu. Anketa je predviđala minus 25,1... Raspoloženje nemačkih potrošača u decembru ide ka poboljšanju

Očekuje se da ć́e se raspoloženje potrošača u Nemačkoj poboljšati ovog meseca, prema istraživanju instituta GfK objavljenom u sredu.

Anketa je predviđala minus 25,1 poen za raspoloženje potrošača u decembru, što je za 2,5 poena više u odnosu na novembarsku cifru, revidiranu od minus 27,6 poena, prenosi Anadolu Agency.

„Geopolitičke krize i ratovi, nagli rast cena hrane i diskusije oko nacionalnog budžeta za 2024. godinu i dalje izazivaju neizvesnost, kao rezultat toga, nivo raspoloženja potrošača je trenutno i dalje veoma nizak“, rekao je Rolf Burkl, stručnjak za potrošače za GfK sa sedištem u Nirnbergu.

Očekivanja prihoda potrošača su takođe porasla za 9,8 poena u decembru, popevši se na minus 5,9 poena, a sklonost kupovini porasla je za 6,2 poena i dostigla minus 8,8 poena.

  • SHALIMAR

    20.12.2023 #1 Author

    Zbog Bozica i Nove godine,a u januaru ce opet pasti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...