ukupan promet na trgovanju skoro 2,2 miliona evra

Rast indeksa na Beogradskoj berzi

BerzaNovacSrbijaVesti

17.8.2021 18:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast indeksa na Beogradskoj berzi Rast indeksa na Beogradskoj berzi
Snažna investiciona aktivnost i rast berzanskih indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi u utorak. Ukupan promet na trgovanju iznosio je gotovo 258,7... Rast indeksa na Beogradskoj berzi

Snažna investiciona aktivnost i rast berzanskih indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi u utorak. Ukupan promet na trgovanju iznosio je gotovo 258,7 miliona dinara (2,2 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je ojačao za 0,3 odsto na 810,34 poena, a BELEXlajn je porastao za pola procenta na 1.720,31 poen.

Najveći promet na Open Marketu ostvario je proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas, u iznosu od jedan milion dinara, po prosečnoj ceni od 15.002 dinara, za 0,6 odsto nižoj nego na prethodnoj sesiji.

Akcija Naftne industrije Srbije je napredovala za više od 0,1 procenat i zaključila trgovanje na 614 dinara uz realizaciju nešto manju od 0,7 miliona dinara, dok je vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam ponovo bio najveći dobitnik sa skokom vrednosti akcije od 12 procenata na 38.000 dinara, uz trgovanje vredno približno 0,4 miliona dinara.

Fintel energija se zadržala na cenovnom nivou od 600 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Na MTP tržištu su akcije poljoprivrednog društva Omoljica prodate u dve blok transakcije za gotovo 148,5 miliona dinara po ceni od 4.300 dinara.

Strani investitori su uglavnom danas bili pasivni na domaćem tržištu akcija, pri čemu su u ukupnom prometu imali udeo od samo 0,15 posto, u prodaji 0,30 procenata, a u kupovini nisu učestovali.

Pet serija obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima zabeležilo je ukupan promet od 7,8 miliona dinara (66,4 hiljade evra), uz učešće stranih investitora od 44,65 posto u kupovini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...