značajan rast poseta izvan letnje sezone

Budva jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu

BiznisRegionTurizam

25.7.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Budva jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu Budva jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu
Turistička sezona u Budvi donosi veoma dobre rezultate, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) Crne Gore. „Prihodi od raznih taksi su... Budva jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu

Turistička sezona u Budvi donosi veoma dobre rezultate, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) Crne Gore.

„Prihodi od raznih taksi su narasli na 1,98 miliona evra, što predstavlja značajan porast od 43 odsto u odnosu na prethodnu godinu“, navodi se u saopštenju, a prenosi Mina.

Iz MERT-a su rekli da se najveća budvanska hotelska grupa Budvanska rivijera, posebno ističe kao uspešna.

„U prvih šest meseci, zabeležili su neverovatan rast od 100 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te 12 odsto bolje rezultate nego u istom periodu 2019. godine. Popunjenost svih njihovih kapaciteta dostigla je maksimalnih 100 odsto, a hotelijeri s optimizmom očekuju konačne rezultate koji će potvrditi izvrsnost sezone“, kazali su iz MERT-a.

Takođe, prisutan je i interes za produženje sezone, s obećavajućim rezervacijama za period od septembra do oktobra.

„Statistički podaci Uprave za statistiku pokazuju značajan rast turističkih poseta u Budvi u periodu od januara do maja. Dolasci su porasli 62 odsto, a noćenja 50 odsto u odnosu na isti period prethodne godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da gosti iz različitih zemalja doprinose tom iznenađujućem rastu.

„Najveći udeo u ukupnom broju dolazaka ostvarili su posetioci iz Srbije, Nemačke, Francuske, Albanije, Turske, Velike Britanije, Hrvatske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Holandije. Takođe, značajno interesovanje dolazi i iz vanevropskih zemalja poput Izraela, Kine i Sjedinjenih Američkih Država“, precizira se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da ova sezona obećava nastavak uspešnog trenda, te čini Budvu jednom od najtraženijih turističkih destinacija u regiji.

  • DASHA

    25.7.2023 #1 Author

    Ima i lepsih i boljih, po mom misljenju,… naravno- ko voli..

    Odgovori

    • BOBICA

      21.10.2023 #2 Author

      Ima dosta boljih, Budva je odlična destinacija za izlaske.

      Odgovori

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #3 Author

    Budva je uvek nsjtrazenija pogotovo za mlade…

    Odgovori

  • MODESTY

    26.7.2023 #4 Author

    Realno ima sta i da ponudi

    Odgovori

  • DUCA

    6.8.2023 #5 Author

    Budva je uvek bila najposećenija u celoj Crnoj Gori.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...