snažna potražnja za kafom, energetskim i gaziranim pićima

Coca-Cola HBC nadmašila tržišne prognoze prihoda u prvom kvartalu

BiznisRegionSvet

30.4.2024 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Coca-Cola HBC nadmašila tržišne prognoze prihoda u prvom kvartalu Coca-Cola HBC nadmašila tržišne prognoze prihoda u prvom kvartalu
Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromesečju u utorak i ponovila da će se njena operativna dobit ove godine dodatno... Coca-Cola HBC nadmašila tržišne prognoze prihoda u prvom kvartalu

Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromesečju u utorak i ponovila da će se njena operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kafom, energetskim i gaziranim pićima.

Kompanija je nastavila da beleži snažnu prodaju iako su cene porasle tokom prošle godine kako bi se držale korak s visokim troškovima, dok su regioni poput Egipta i Nigerije bile pod uticajem devalvacije nazire i egipatske funte, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Kompanija sa sedištem u Švajcarskoj, u kojoj američki div za proizvodnju pića Coca-Cola poseduje više od 23 odsto, objavila je podatke o rastu organskih neto prihoda od prodaje od 12,6 odsto za tri meseca koja su završila 29. marta na 2,23 milijarde evra ili 2,39 milijardi dolara.

Analitičari u konsenzusu koji je sastavila kompanija očekivali su organski rast prihoda od 9,5 odsto u izveštajnom tromesečju.

„Iako vodimo računa o široj makroekonomskoj pozadini, uvereni smo u isporuku naših finansijskih smernica u nadolazećoj godini i dalji napredak u odnosu na naše srednjoročne ciljeve rasta“, rekao je glavni izvršni direktor Zoran Bogdanović.

Coca-Cola HBC zadržala je svoje izglede za rast godišnje organske operativne dobiti u rasponu od tri odsto do devet odsto, kako povećava svoja ulaganja i lansiranja brendova.

Organski prihod po slučaju u kvartalu porastao je za 10,6 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...