Analizirani najvažniji zajednički projekti dve zemlje

Crna Gora i Turska planiraju da unaprede saradnju

BiznisRegion

18.11.2022 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crna Gora i Turska planiraju da unaprede saradnju Crna Gora i Turska planiraju da unaprede saradnju
Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unapređenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocenili su ministar finansija Aleksandar Damjanović i... Crna Gora i Turska planiraju da unaprede saradnju

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unapređenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocenili su ministar finansija Aleksandar Damjanović i turska ambasadorka Songul Ozan.

„Budući da je zajednička namera da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospeši, analizirani su najvažniji projekti koji se u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija“, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva finansija.

U tom kontekstu, razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toscelik i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u vezi sa kupovinom Željezare Nikšić, prenosi agencija Mina.

„Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz te zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija“, dodaje se u saopštenju.

Ozan je izjavila da Turska želi da bude prisutnija na crnogorskom tržištu, uz nameru da će preneti tamošnjim kredibilnim kompanijama mogućnosti za ulaganje u ovu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.

  • Bella

    20.11.2022 #1 Author

    Odlicno , drago mi je da imaju saradnju!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...