Povećanjem cena pretplatničkih paketa u poslednjih pet godina oštećen veliki broj korisnika

Mali akcionari kolektivno tužili Telekom Slovenije

EURegionU fokusu

4.1.2023 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mali akcionari kolektivno tužili Telekom Slovenije Mali akcionari kolektivno tužili Telekom Slovenije
Slovenačko udruženje malih akcionara (VZMD) krajem prošle godine ispunilo je pretnju iz novembra i podnelo kolektivnu tužbu protiv telekomunikacijskog operatera Telekom Slovenija, zbog navodne... Mali akcionari kolektivno tužili Telekom Slovenije

Slovenačko udruženje malih akcionara (VZMD) krajem prošle godine ispunilo je pretnju iz novembra i podnelo kolektivnu tužbu protiv telekomunikacijskog operatera Telekom Slovenija, zbog navodne štete pretplatnicima u iznosu od 122,69 miliona evra.

Ovaj mesec krenuće, kako prenosi SeeBiz, i tužbe protiv kompanija A1 Slovenija, Telemach i T2.

Kako objašnjavaju u VZMD, prema konzervativnim procenama njihovih stručnih kolega, jednostranim povećanjem cena pretplatničkih paketa mobilne i fiksne telefonije, televizije i interneta u poslednjih pet godina oštećeno je najmanje 450.000 Telekomovih pretplatnika bez naknade.

Tako je, kako se navodi, pogođeno i oko 800.000 pretplatnika koji su korisnici kompanija A1 Slovenija, Telemach i T2.

Iz VZMD su podsetili da su već u oktobru uputili poziv svim operaterima „da prestanu da koriste nepravedne ugovorne uslove“ i pokušali „nastalu situaciju da reše mirnim putem“. Zvanični odgovori bili su „srazmerno mlaki“, pa je počelo podizanje tužbi.

Pravo na naknadu trebalo bi da imaju svi pretplatnici mobilne i fiksne telefonije, televizije i interneta, čije su cene povećane u poslednjih pet godina. Mogu se uključiti u postupak, a da nisu stranka u postupku (odnosno VZMD).

Dakle, za njih neće biti troškova. Iz VZMD ističu da žele da se na njihovim stranicama evidentira što veći broj oštećenih, jer bi to dalo dodatnu težinu slučaju, a i razjasnilo sliku o tome koliko ih ima i kolike su posledice.

TELEKOM SLOVENIJE, d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
596.276.000 (2021)
Broj zaposlenih:
2.075,75 (2021)
  • TATJANA

    6.1.2023 #1 Author

    Svi bi trebalo da se pridržavaju ugovora, nek su ih tužili i nadam se da ce ishod biti u njihovu korist

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...