konkurs saveta za regionalnu saradnju

Otvorene nominacije za izbor najboljih preduzetnica Zapadnog Balkana za 2023. godinu

PoslovanjePreduzetnikRegion

2.2.2024 14:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 20

Otvorene nominacije za izbor najboljih preduzetnica Zapadnog Balkana za 2023. godinu Otvorene nominacije za izbor najboljih preduzetnica Zapadnog Balkana za 2023. godinu
Savet za regionalnu saradnju (RCC) je danas saopštio da je počela nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu – godišnje... Otvorene nominacije za izbor najboljih preduzetnica Zapadnog Balkana za 2023. godinu

Savet za regionalnu saradnju (RCC) je danas saopštio da je počela nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu – godišnje priznanje koje RCC dodeljuje treći put. Nominacije se primaju do 26. februara.

Kako prenosi Beta, pozivaju se pojedinci, predstavnici institucija javnog i privatnog sektora, organizacija i svi drugi zainteresovani da nominuju preduzetnicu godine u barem jednoj od sledećih šest kategorija.

Prva kategorija je Žena ekološka preduzetnica (iz sektora proizvoda ili i usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, upotrebljavaju čišće tehnologije i program edukacije za „zelena“ radna mesta).

Druga kategorija je Žena preduzetnica u umetnosti (iz sektora umetnosti, kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata).

Treća kategorija je Žena preduzetnica u IKT sektoru (iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rešenja).

Četvrta kategija je Mlada žena preduzetnica (za žene preduzetnice do 35 godina starosti iz raznih sektora).

Peta je Žena preduzetnica u turizmu, a šesta kategorija je nova: Žena preduzetnica zvezda društvenih medija (koja je pokrenula, odnosno razvila posao korišteći moć društvenih mreža).

Može se nominovati svaka građanka aktivna u privredi Zapadnog Balkana i vlasnica poslovnog subjekta registrovanog pre 31. januara 2023. godine. Posle odabira pobednice će biti pozvane da učestvuju na svečanom uručenju priznanja.

Sve pobednice će moći da učestvuju i daju svoj doprinos Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobiju publicitet i imaju priliku za učešće na skupovima koje organizuje RCC.

Inicijativa za Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana je pokrenuta 2022. godine da bi se odalo priznanje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima.

Dodela ovog priznanja je deo aktivnosti u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i Programa za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a, a finansira je Evropska unija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...