U okviru akcije „Podijelimo teret”

U Crnoj Gori dug za struju može na rate

RegionU fokusu

25.9.2023 10:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U Crnoj Gori dug za struju može na rate U Crnoj Gori dug za struju može na rate
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je, u okviru nove akcije „Podijelimo teret”, koja je pokrenuta 1. avgusta, sa domaćinstvima realizovala 2.330 ugovora čija su dugovanja... U Crnoj Gori dug za struju može na rate

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je, u okviru nove akcije „Podijelimo teret”, koja je pokrenuta 1. avgusta, sa domaćinstvima realizovala 2.330 ugovora čija su dugovanja šest miliona evra.

Sa potrošačima iz kategorije privreda i ostala potrošnja realizovana su 84 ugovora sa dugom od oko 11,5 miliona evra, saopšteno je Vijestima iz državne energetske kompanije, a prenosi Mina.

Akcija „Podijelimo teret” realizuje se po 11. put i svi potrošači koji duguju novac za utrošenu električnu energiju mogu do 30. oktobora da potpišu ugovor o izmirenju duga na rate.

„Ukupan dug potrošača iz kategorije domaćinstva na poslednjem obračunskom periodu iznosio je 113,59 miliona evra, dok je u istom periodu pre dve godine iznosio 120,72 miliona evra. Ukupan dug potrošača iz kategorije ostala potrošnja na poslednjem obračunskom periodu iznosio je 60,02 miliona evra, dok je za isti period pre dve godine iznosio 63,02 miliona evra”, saopšteno je iz EPCG-a.

U okviru akcije „Podijelimo teret” domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mesečnim ratama od 20 evra, bez daljeg obračuna zatezne kamate, bez prinudnih mera isključenja sa mreže, dok preduzeća mogu odabrati da izmire četvrtinu, trećinu, polovinu ili čitav dug, uz minimalnu ratu od 50 evra i maksimalni broj od 30 rata.

Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane ugovore o izmirenju duga.

„Potrošača koji su do 1. avgusta izmirili ugovor, a nastavili novi je 1.670 od ukupno 2.330 za kategoriju domaćinstva, a 38 od ukupno 84 za kategoriju ostala potrošnja”, naveli su iz EPCG-a.

Energetska kompanija će u okviru akcije povući predlog za izvršenje kod nadležnih sudova koji su podneti radi prinudne naplate potraživanja i predloge za izvršenje kod javnih izvršitelja koji su podneti radi prinudne naplate potraživanja kod kupaca nakon plaćanja predujmljenih troškova.

  • SABRINA

    25.9.2023 #1 Author

    Nekima je jedina prilika platiti dug, na rate.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    25.9.2023 #2 Author

    Bolje i na rate nego nikako…

    Odgovori

  • Jj992

    26.9.2023 #4 Author

    Moze i kod nas, koliko ljudi samo duguje svaki mesec i ne uspe da redovno izmiri obaveze…

    Odgovori

  • DASHA

    7.10.2023 #5 Author

    Nekima ova olaksica sigurno mnogo znaci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...