hrvatska kompanija sada vredi više od dve milijarde evra

Rimac Grupa prikupila 500 miliona evra u novoj rundi investiranja

EURegionVesti

1.6.2022 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Rimac Grupa prikupila 500 miliona evra u novoj rundi investiranja Rimac Grupa prikupila 500 miliona evra u novoj rundi investiranja
Hrvatska Rimac Grupa je u najnovijem krugu investiranja prikupila 500 miliona evra, čime je tržišna vrednost kompanije premašila dve milijarde evra. Novi ulagači su... Rimac Grupa prikupila 500 miliona evra u novoj rundi investiranja

Hrvatska Rimac Grupa je u najnovijem krugu investiranja prikupila 500 miliona evra, čime je tržišna vrednost kompanije premašila dve milijarde evra. Novi ulagači su SoftBank i Goldman Sachs, dok su dosadašnji ulagači Porsche i InvestiIndustrial učestvovali i u ovom krugu investicija, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Sveži kapital biće iskorišćen za nastavak rasta kompanije, povećanje proizvodnog kapaciteta i dodatno zapošljavanje, navela je Rimac Grupa.

Posebni fokus biće na širenju poslovanja kompanije Rimac Technology, dela Rimac Grupe koji se bavi proizvodnjom tehnoloških komponenti za druge proizvođače, kao što su baterije za električne automobile ili električni pogonski sklopovi, prenosi Index.hr.

„Počašćeni smo podrškom značajnih novih investitora kao što su SoftBank Vision Fund 2 i Goldman Sachs Asset Management, koji veruju u našu viziju. Zahvalni smo i Porscheu i InvestIndustrialu koji su i dosad igrali važnu ulogu u našem uspehu, a sada su pojačali svoju potporu novim ulaganjem“, istakao je osnivač kompanije Mate Rimac.

Održana je i online medijska konferencija, na kojoj je Mate Rimac govorio o pojedinostima novog kruga investicija i planovima, ali se i osvrnuo na prošlost kompanije.

Napomenuo je da trenutno u Rimac Grupi ima oko 1.500 zaposlenih. Od početka godine zaposleno je dodatnih 300 ljudi, a očekuje se da će taj broj do kraja godine narasti na 700. Grupacija posluje, bilo proizvodno ili razvojno-tehnološki, na četiri lokacije u Zagrebu, te po jednoj u Splitu i Osijeku, ali je principu reč o međunarodnoj kompaniji, koja osim u Hrvatskoj, ima kacelarije ili pogone u Engleskoj, Francuskoj i Nemačkoj.

Rimac Group d.o.o.

Ljubljanska 7, Sveta Nedelja , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
34.502.038,81 (2020)
Broj zaposlenih:
656 (2020)
  • MARKO7

    1.6.2022 #1 Author

    Pa u kola treba investirati najviše. Najbolje invrsticija po meni.

    Odgovori

  • VERA

    5.6.2022 #3 Author

    Uvek treba dobro investirati, pogotovu u automobilski sektor.

    Odgovori

  • GOCA BG

    6.6.2022 #4 Author

    Ulaganje u automobilski sektor je pun pogodak…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...