Dopunjen Zakon o javnim medijskim servisima

RTS i RTV će se finansirati delom iz budžeta do kraja 2023. godine

SrbijaVesti

27.12.2022 08:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RTS i RTV će se finansirati delom iz budžeta do kraja 2023. godine RTS i RTV će se finansirati delom iz budžeta do kraja 2023. godine
Skupština Srbije usvojila je zakone kojima je predviđeno da se produži režim finansiranja Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) kao javnih medijskih servisa... RTS i RTV će se finansirati delom iz budžeta do kraja 2023. godine

Skupština Srbije usvojila je zakone kojima je predviđeno da se produži režim finansiranja Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) kao javnih medijskih servisa u Srbiji za još godinu dana, odnosno do 31. decembra 2023. godine.

To je u skupštinskoj raspravi izjavio ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, predstavljajući dopune Zakona o javnim medijskim servisima i izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni servis, prenosi RTV.

“Zakonom o javnim medijskim servisima propisano je da se RTS i RTV finansiraju jednim delom iz budžeta Srbije, jednim delom od naplate taksi, zatim iz komercijalnih prihoda i drugih izvora”, podsetio je ministar.

Imajući u vidu činjenicu da RTS i RTV obavljaju delatnost koja je od javnog interesa, a da ne mogu sami da obezbede dovoljno prihoda zato što nisu komercijalne televizije, Vlada Srbije je, prema rečima Martinovića, predložila skupštini da se režim finansiranja, koji podrazumeva dotacije iz budžeta Srbije i način naplate takse preko računa za utrošenu eletrkčnu energiju produži za još godinu dana.

  • TATJANA

    3.1.2023 #1 Author

    Očekujemo Ligu Sampiona utorkom i sredom, kao i Ligu Evrope četvrtkom u oba termina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...