Kompanija Start najavila pokretanje servisa za gledanje filmova i serija u regionu

Ruska streaming platforma uskoro u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

28.10.2021 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ruska streaming platforma uskoro u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini Ruska streaming platforma uskoro u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini
Međunarodna streaming platforma Start, koja omogućava gledanje popularnih filmova i serija ruske produkcije od sada je dostupna i u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni... Ruska streaming platforma uskoro u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini

Međunarodna streaming platforma Start, koja omogućava gledanje popularnih filmova i serija ruske produkcije od sada je dostupna i u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Iz najbrže rastućeg streaming servisa u Rusiji najavljena je početnu faza lansiranja platforme prilagođene tržištu, kao i prvi talas ekskluzivnog sadržaja sa crnogorskim i engleskim titlovima, prenosi crnogorska agencija Mina.

Start ima sopstveni studio za produkciju koji je proizveo više od 50 originalnih projekata u poslednje četiri godine, uključujući širok spektar filmova, serija, dokumentarnih filmova i porodičnih emisija.

U saopštenju kompanije navodi se da je glavni fokus na visoko kvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaralaca i umetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Preko 80 vrhunskih projekata je sprovedeno u različitim fazama produkcije, uključujući “Izazov”, prvi film snimljen u svemiru, čiji se autor Klim Šipenko (Klim Shipenko) nedavno vratio sa Međunarodne svemirske stanice. Projekat je koprodukcija Start-a zajedno sa kompanijom Roscosmos, televizijom Channel One i studiom Yellow, Black and White.

Uspeh platforme, kako su izjavili, dodatno ističe činjenica da producenti Start-a stoje iza ostvarenja kao što je “Sin bogataša”, ruski film sa najvećom zaradom svih vremena. Od pomenutog filma na ruskim blagajnama je samo “Avatar” je zaradio više (44,2 miliona evra).

Osim toga, Start je plasirao originalni naučno-fantastični film “Bolji od nas”, prvi ruski projekat koji je obezbedio Netflix Original status. Na spisku projekata je i serija “Sponzoruše”, ruski Amazon Prime Original, koja je ostvarila izuzetan uspeh isključivo u digitalnom obliku (bez TV distribucije), dok je serija “Šerlok: Ruske hronike” nakon premijere na platformi Start objavljena na japanskom AXN Mystery kanalu, nakon čega je međunarodni distributer ZDF Enterprises prodao prava na seriju servisu za streaming Salto i kanalu M6. Start želi da čitav streaming servis učini jednako popularnim kao što su ti projekti.

Direktor za strateška partnerstva u kompaniji Start Aleksandar Dvoinišnikov (Alexander Dvoinishnikov) izjavio je da je Start međunarodni streaming servis sa 40 odsto pretplatnika van Rusije.

On je najavio i pokretanje servisa u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Dodao je da su ove teritorije prvi korak globalnog širenja kompanije, te da su im ciljevi da postanu jedan od ključnih VOD igrača u istočnoj i centralnoj Evropi.

“Već smo u završnoj fazi sporazuma o saradnji sa nekim od naših partnera u Crnoj Gori“, rekao je Dvoinišnikov.

Predstavnici Start-a su već razgovarali sa mnogim ključnim telekomunikacionim i medijskim kompanijama u regionu i dobili izuzetno pozitivne reakcije, što je pokazalo da postoji velika potražnja za ovakvim sadržajem.

Kako navodi Dvoinišnikov, planirano je i da kompanija producira i premijerno prikazuje originalne lokalne sadržaje. Nudeći originalni premium sadržaj u jednoj pretplati za 4,99 evra bez dodatnih plaćanja i reklama na mesečnom nivou, Start takođe nudi i sedam dana besplatnog probnog perioda.

Platforma će biti dostupna i na Android i Apple pametnim telefonima i tabletima, Samsung i LG pametnim televizorima, a do kraja ove godine i na Android TV-u.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...