Letelice niskobudžetnih avio-kompanija popunjenije u odnosu na prošlu godinu

Ryanair i Wizz Air u junu beleže rast broja putnika

BiznisEUTurizamVesti

4.7.2022 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ryanair i Wizz Air u junu beleže rast broja putnika Ryanair i Wizz Air u junu beleže rast broja putnika
Broj putnika u dve niskobudžetne evropske avio-kompanije skočio je prošlog meseca, prateći oporavak industrija nakon dve pandemijske godine. Iz kompanije Ryanair je u ponedeljak... Ryanair i Wizz Air u junu beleže rast broja putnika

Broj putnika u dve niskobudžetne evropske avio-kompanije skočio je prošlog meseca, prateći oporavak industrija nakon dve pandemijske godine.

Iz kompanije Ryanair je u ponedeljak saopšteno da se broj putnika koje je ova kompanija prevezla utrostručio, odnosno da je dostigao međugodišni rast od 15,9 miliona. Koeficijent dostupnosti porastao je za 23 procentna poena, na 95 odsto, piše Financial Times.

Iz prevoznika sa sedištem u Irskoj saopšteno je da su koeficijent popunjenosti i broj putnika konstantno rasli od početka godine jer se putnicima vratilo samopouzdanje, uprkos nedavnom povećanju broja zaraženih u Velikoj Britaniji. 

Povećanje broja putnika zabeležila je i kompanija Wizz Air, čijim avionima je u junu letelo 4,3 miliona putnika, što je međugodišnji rast od 180 odsto. Iz mađarske avio-kompanije je takođe saopšteno da su njene letelice bile popunjenije u odnosu na prošlu godinu, odnosno da je koeficijent popunjenosti skočio sa 64 odsto u junu prošle godine na 86 odsto.

Rast broja putnika koji beleže ova dva prevoznika uzrokovan je odlukama više avio-kompanija da ograniče kapacitete zbog nedostatka osoblja. 

Generalni direktor kompanije Ryanair Majkl O’Liri (Michael O’Leary ) naveo je prošle nedelje da će u narednih nekoliko godina porasti cene avionskih karata, uzimajući u obzir rast troškova u vezi sa gorivom, osobljem i izmenama u kontroli saobraćaja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...