Nacionalni avio-prevoznici Srbije i Turske najavili dodatno unapređenje komercijalne saradnje

Air Serbia i Turkish Airlines istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja

BiznisSrbijaTurizamU fokusuVesti

30.6.2022 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Air Serbia i Turkish Airlines istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja Air Serbia i Turkish Airlines istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja
Nacionalni avio prevoznici Srbije i Turske, Air Serbia i Turkish Airlines najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično... Air Serbia i Turkish Airlines istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja

Nacionalni avio prevoznici Srbije i Turske, Air Serbia i Turkish Airlines najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije – Bilala Ekšija (Bilal Eksi) i Jiržija Mareka (Jiri Marek).

Turkish Airlines i Air Serbia će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između dve zemlje, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike, navodi se u saopštenju srpske nacionalne avio-kompanije.

U sklopu proširenja saradnje, počev od jula, Air Serbia će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će Turkish Airlines raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno.

U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Air Serbia i Turkish Airlines. Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

Pored toga, Air Serbia je dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkish Airlines-a, između turske prestonice Ankare i Beograda. U isto vreme, turski nacionalni avio-prevoznik dodao je svoj TK kod na letove Air Serbia između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkish Airlines.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...