mesečan rast potrošačkih cena iznosio je jedan odsto

RZS: Međugodišnja inflacija u Srbiji u julu bila 12,8 odsto

NovacSrbijaU fokusuVesti

12.8.2022 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

RZS: Međugodišnja inflacija u Srbiji u julu bila 12,8 odsto RZS: Međugodišnja inflacija u Srbiji u julu bila 12,8 odsto
U Srbiji je međugodišnja inflacija u julu ove godine bila 12,8 odsto, a mesečna jedan odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS). U... RZS: Međugodišnja inflacija u Srbiji u julu bila 12,8 odsto

U Srbiji je međugodišnja inflacija u julu ove godine bila 12,8 odsto, a mesečna jedan odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

U poređenju sa decembrom prošle godine cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, u proseku su povećane za 8,4 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u julu 2022. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama rekreacija i kultura (3,2 odsto), transport (2,3 odsto), alkoholna pića i duvan (dva odsto), stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (1,9 odsto), oprema za stan i tekuće održavanje (1,5 odsto), zdravlje (0,8 odsto), restorani i hoteli (0,7 odsto) i obrazovanje (0,2 odsto).

Pad cena je zabeležen u grupi hrana i bezalkoholna pića (0,1 odsto).

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...