Američka firma dostigla tržišnu kapitalizaciju od 5,8 milijardi dolara

Saudi Aramco razmatra otkup dela poslovanja kompanije Valvoline

Bolji posaoNovacVesti

26.5.2022 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Saudi Aramco razmatra otkup dela poslovanja kompanije Valvoline Saudi Aramco razmatra otkup dela poslovanja kompanije Valvoline
U kompaniji Saudi Aramco razmatra se kupovina poslovne jedinice firme Valvoline, koja prodaje proizvode za održavanje automobila. U saudijskoj kompaniji u državnom vlasništvu u... Saudi Aramco razmatra otkup dela poslovanja kompanije Valvoline

U kompaniji Saudi Aramco razmatra se kupovina poslovne jedinice firme Valvoline, koja prodaje proizvode za održavanje automobila. U saudijskoj kompaniji u državnom vlasništvu u planu je širenje na globalnom nivou, navode obavešteni izvori.   

Aramco je već prošlog meseca predložio američkoj firmi otkup dela poslovanja, navode izvori, a pregovori se nastavljaju bez garancije da će ugovor biti sklopljen, piše Bloombeg.

“Valvoline nastavlja da radi na prethodno najavljenom procesu razdvajanja poslovanja sa ciljem da maksimalno poveća vrednost akcija i obe sfere poslovanja dovede do dugoročnog uspeha. Sprovodi se rigorozan proces kako bi se pronašao pravi put, ali još nisu donete nikakve odluke i trenutno nemamo dodatni komentar”, rekao je portparol Valvolina u saopštenju.

Iz firme Valvoline je u oktobru najavljeno da planira da odvoji maloprodajne usluge od poslovanja sa globalnim proizvodima i tako izmeni strukturu kompanije. S druge strane, saudijska kompanija traga za mogućnostima širenja poslovanja na rafinerije i petrohemiju.

Sama ponuda kompanije Saudi Aramco američkoj firmi podstakla je rast vrednosti njenih akcija za 23 odsto.

Na popodnevnom trgovanju u Njujorku vrednost akcija kompanije Valvoline porasla je 9,8 odsto, na 32,69 dolara, čime je ona dostigla tržišnu kapitalizaciju od 5,8 milijardi dolara. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...