konačni izbor očekuje se do polovine decembra

Sedmoro kandidata u najužem izboru za generalnog direktora EPS-a

SrbijaVesti

23.10.2023 11:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Sedmoro kandidata u najužem izboru za generalnog direktora EPS-a Sedmoro kandidata u najužem izboru za generalnog direktora EPS-a
Konkurs za izbor novog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) je završen još 15. septembra, a agencija Boyden Western Balkan, koja je uključena u ovaj proces,... Sedmoro kandidata u najužem izboru za generalnog direktora EPS-a

Konkurs za izbor novog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) je završen još 15. septembra, a agencija Boyden Western Balkan, koja je uključena u ovaj proces, uradila je selekciju i od blizu 40 kandidata koji su se prijavili, napravila uži izbor u koji je ušao i aktuelni prvi čovek ove kompanije Dušan Živković.

Sa njim ali i još šestoro najbolje rangiranih, članovi Nadzornog odbora ovih dana razgovaraju i od utiska koji budu ostavili na njih, zavisiće ko će u naredne četiri godine sesti u “vruću fotelju direktora”.

Spisak kriterijuma nije bio mali jer pored relevantne magistarske diplome ili one sa osnovnih studija, kandidati moraju da budu uspešni rukovodioci koji poseduju i najviši nivo menadžerskih veština i da pri tom imaju i najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama, piše Beta, pozivajući se na Blic.

Prema saznanjima insajdera na koga se poziva beogradski dnevnik, u najužem krugu kandidata nisu nekadašnji v.d. direktora Miroslav Tomašević, kao ni Mirjana Filipović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu energetike, koja je dosta uradila na pomacima u pregovorima sa EU oko poglavlja 15 i ranije reorganizacije EPS-a.

S druge strane, pored Živkovića, među sedmoro preostalih je i dugogodišnji direktor Energotehnike -Južna Bačka Branimir Mijailović, koji se sada nalazi na čelu privatne kompanije Concord West. Kako se navodi, “među njima ima i stručnjaka koji su kreirali neke strateške državne dokumente, kao i onih koji su ranije radili u kompaniji ili su još uvek u njoj”.

Celokupna procedura oko izbora generalnog direktora najverovatnije bi trebalo bi da se završi do sredine decembra.

EPS AD Beograd

BALKANSKA 13, BEOGRAD (STARI GRAD), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
3.149.721.996,82 (2022)
Broj zaposlenih:
20.008 (2022)
  • SUNCE

    23.10.2023 #1 Author

    Pobediće najposlusniji a ne najbolji u to sam sigurna.

    Odgovori

  • ELLA

    23.10.2023 #2 Author

    Izbor pa jos Uzi a tata odlucuje kakav izbor

    Odgovori

  • SABRINA

    24.10.2023 #3 Author

    Verovatno ćemo vrlo brzo saznati ko će biti novi generalni EPS-a.

    Odgovori

  • SUNCE

    22.11.2023 #4 Author

    Pobediće ne lpnaqj koji je najsposobniji nego onaj koji je najposlusniji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...